„Goreće“ Marbelja! Novak i Rafa počinju veliku bitku van terena?

08.02.2022

17:38

0

Autor: 24sedam

Izgleda da su srpski i španski as bacili oko na isti objekat

„Goreće“ Marbelja! Novak i Rafa počinju veliku bitku van terena?
Novak i Nadal - Copyright Profimedia

Kako stvari stoje, izgleda da se sprema velika bitka Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, ali van teniskog terena. Španski mediji pišu da su najbolji teniseri sveta „bacili oko“ na istu stvar i da će voditi borbu za teniski kompleks koji je osnovao legendarni španski teniser Manolo Santana.

Teniski klub nedavno preminulog Santane, koji se smatra najboljim španskim teniserom do pojave Nadala, nalazi se u Marbelji, a njegova sudbina postala je prilično neizvesna kada je u decembru legendarni Manolo sišao sa životne scene.

„Marbelja reket klub“, koji je Santana osnovao 1997. godine, ima opštinsku licencu do 2026. kada će biti stavljen na tender. Sportski kompleks ima sjajnu lokaciju, okružen palatama u vlasništvu kralja Saudijske Arabije, a u svom repertoaru, pored teniskih, poseduje i mesta za veslanje, plivanje, restoran kao i prodavnicu teniske opreme.

Ukoliko bi sportski kompleks završio u rukama Đokovića ili Nadala, nadaju se svi da bi teniski centar mogao da se vrati na mapu najboljih objekata posvećenih „belom sportu“ u Španiji, ali kome od dvojice asova dati prednost?

Podsetimo, Novak je relativno skoro postao stanovnik Marbelje i prema nekim informacijama planira da dobar deo života provede upravo u jednom od najelitnijih španskih gradova. Takođe, Noletov srednji brat Marko poslednjih godina živi u Marbelji gde sa Pepom Imazom radi sa mladim teniserima koji sportu žele da pristupe na nešto duhovniji način. Sve to Đokovića svrstava u ozbiljne kandidate da se prijave na tender, ali u celoj priči veliki uticaj mogao bi da ima i nacionalni interes ukoliko bi se u priču uključio Nadal.

Španski as je oduvek imao posebnu vezu sa Manolom Santanom, a prošlog novembra je već boravio u Marbelji sa idejom da svoju akademiju proširi novim centrom za obuku, a u korist bi moglo da mu ide i to što je već imao ulaganja u luksuzne kuće na „Sunčanoj obali“, koja obuhvata i Marbelju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike