Nadal se posle rekordne titule obratio velikim rivalima, Novaku i Rodžeru: Na kraju sve je ovo igra

31.01.2022

17:54

0

Španac se nada da će igrati i sledeće godine

Nadal se posle rekordne titule obratio velikim rivalima, Novaku i Rodžeru: Na kraju sve je ovo igra
Tan2022-1-31_5429536_2 - Copyright Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal juče je osvojio 21. grend slem trofej, a nakon slavlja na Australijan openu, zahvalio je i Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru na čestitkama koje su mu uputili.

Opšte je poznato rivalstvo velike trojke koje godinama važi za jedno od najsnažnijih u svetu sporta.

Nadal je, dan nakon slavlja, na tradicionalnom slikanju sa peahrom i druženju sa medijima, istakao da je izuzetno ponosan na rivalstva koja ima sa Srbinom i Švajcarcem.

- Probao sam da spavam, ali je bilo teško. Teško je opisati. Neverovatno je imati ovaj trofej. Trudio sam se mnogom tokom karijere da pobedim ovde u Australiji. Ovo je neočekivan uspeh. Izuzetno sam srećan - rekao je Rafa, te naveo da se nakon teškog finala i preokreta, setio duela sa najvećim rivalima:

- Sećam se finala s Novakom i Rodžerom, ali tada sam bio mlađi i spremniji. Ove godine bilo je drugačije. Ali bio je to jedan dan, dao sam svoj maksimum. Ponosan sam.

Veliki uspeh još uvek nije stigao da proslavi.

- Voleo bih da slavim, ali nisam stigao. Bio sam u sobi tek oko pet ujutru, posle antidopnig kontrole i konferencije za medije. Želeo sam da jedem. Pokušavao sam da spavam, ali nisam uspeo.

Nakon rekordne 21. titule, stigle su i čestitke najvećih rivala Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

 

 

- Uvek smo poštovali jedni druge. Razumeli smo ovo rivalstvo na pravi način. Primio sam mnogo poruka, žao mi je što nisam odgovorio svima. Ali ponosan sam na način na koji smo se nas trojica nosili sa našim rivalstvom tokom godina. Na kraju krajeva, to je samo igra. Ostvarili smo više nego što smo sanjali kao deca. Nije toliko bitno da li imam 21, a oni po 20… Ili da li će nego završiti sa 23, a neko sa 21. Uradili smo važne stvari za naš sport, ostvarili smo snove. Srećan sam da sam deo ove ere koja je specijalna za naš sport.

Pred veliko finale sa Danilom Medvedevim, više puta se u medijima provlačila informacija da je u poslednjem trenutku odlučeno da nastupa u Melburnu, zbog povrede, ali da li će Rafa braniti ovu titulu...

- Ne znam. I dalje volim ovaj sport. Uživam u momentu. Nisam to mogao često u poslednje dve godine, nadam se da ću ove igrati više.

O nastavku sezone, do omiljenog mu Rolan Garosa, još uvek ne zna raspored.

- Moram da vidim kako će se moje telo oporaviti. Doneću odluku sledeće sedmice - zaključio je Rafael Nadal.


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike