Nadal preslišao Italijana za finale: Beretini tek na trenutke meč činio interesantnim

28.01.2022

06:41

0

Rival u meču za titulu biće mu bolji iz duela Medvedev-Cicipas

Nadal preslišao Italijana za finale: Beretini tek na trenutke meč činio interesantnim
Tan2022-1-28_81241665_0 - Copyright Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal prvi je finalista Australijan opena.

Nadal je u polufinalu bio bolji od Italijana, Matea Beretinija sa 3:1 (6:3., 6:2, 3:6, 6:3) i u borbi za trofej čeka boljeg iz okršaja između Danila Medvedeva i Stefanosa Cicipasa.

Španac u nedelju igra za svoj 21. grend slem trofej, a ukoliko trijumfuje, postaće rekorded po broju najvrednijih teniskih titula.

Prva dva seta prošla su prilično lagano za španskog tenisera. Već na startu meča je napravio brejk i time jasno stavio do znanja rivalu da će ozbiljno morati da se pomuči ukoliko želi da se plasira u svoje prvo finale na Australijan openu.

Nakon brejka, ubrzo je poveo i sa 3:0, u nastavku je čuvao svoj servis i prvi set priveo kraju rezultatom 6:3. 

U drugom je pak Italijan nastavio da niže greške. Delovalo je da će Nadal prilično lagano slaviti, naročito u trenucima kada je vodio sa 4:0, te ubrzo otišao na 2:0 u setovima.

 

 

Treći set je bio trenutak biti ili ne biti za Beretinija. U prvih sedamgemova viđena je ravnopravna igra, bez brejk šansi, ali i sigurne igre oba tensiera, koji nisu previše rizikovali.

A onda je Italijan osetio trenutak kada da pritisne rivala, te je pri rezultatu 4:3 i napravio brejk, a zatim na svom servisu obezbedio prvi set.

Četvrti set bio je gotovo identičan prethodnom. Sjajni servis gemovi Beretinija, koji Nadalu nije dozvolio ni da se nada brejku. A onda, osmi gem i pad koncentracije Italijana koji ga je koštao podviga. Na svom servisu, iskusni Španac je obezbedio finale, 6:3.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike