Dan kada je Srbija dobila grend slem šampiona! Melburn se prvi put poklonio Novaku! (FOTO)

27.01.2022

16:06

0

Autor: 24sedam

Najbolji teniser sveta na današnji dan osvojio prvu grend slem titulu

Dan kada je Srbija dobila grend slem šampiona! Melburn se prvi put poklonio Novaku! (FOTO)
profimedia-0024037920 - Copyright Profimedia

Više sile nisu dozvolile najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću priliku da istorijsku 21. grend slem titulu osvoji na stadionu na kojem je započeo svoju dominaciju belim sportom. A to se dogodilo na današnji dan, 2008. godine, kada je srpski as u Melburn parku podigao svoj prvi grend slem trofej u karijeri.

To finale Australijan opena po mnogo čemu bilo je istorijsko. Nole je u odlučujućem meču prvog grend slema sezone savladao Francuza Žoa Vilfreda Congu (4-6, 6-4, 6-3, 7-6), pošto su prethodno obojica žestoko razočarali australijsku publiku koja se nadala još jednom klasiku u borbi za trofej između Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Ipak, Conga je u prvom polufinalu počistio Španca (6-2, 6-3, 6-2), da bi potom Nole dodatno deprimirao publiku u Melburn parku savladavši Švajcarca, dvostrukog uzastopnog šampiona AO i tenisera koji je na prethodnih deset grend slem turnira stizao do finala (7-5, 6-3, 7-6).

Publika na „Rod Lejver areni“ Novaku to nije oprostila. Jednostavno, tokom celog meča otvoreno je stajala na strani Conge, ali to nije smetalo mladom Đokoviću (20) da u finalu, posle preokreta, dođe do nezaboravnog rezultata i zvanja prvog Srbina sa grend slem trofejom u rukama.

- Znam da je publika više želela da Conga pobedi. To je u redu… Sve je OK ljudi, ne brinite i dalje vas volim – rekao je tokom ceremonije dodele trofeja.

Ostalo je istorija… Novak je u godinama koje su došle devet puta osvajao Australijan open i postao apsolutni vladar Melburn parka, te jedan od najvećih mezimaca tamnošnje publike.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike