Sa Floride zovu Novaka: Treba nam Đoković, on nije kriminalac, Australijanci su se poneli sramno!

27.01.2022

12:13

0

Direktor Majamija iznenadio američke medije pričom o Đokoviću

Sa Floride zovu Novaka: Treba nam Đoković, on nije kriminalac, Australijanci su se poneli sramno!
profimedia-0630748830 - Copyright Profimedia

Novak Đoković nije učestvovao na Australijan openu i to je priča koja je već sada poznata gotovo celom svetu.

Ali, već je poznato da će na prvi meč u sezoni igrati na turniru u Dubaiju, a nakon što je usledila potvrda zvaničnika, stigao je i poziv iz Majamija. 

Džejms Blejk, direktor masters turnira u Majamiju i nekadašnji teniser, poručio je Novaku Đokoviću da je dobrodošao na Floridu.

- Sve što nam je sada potrebno u Majamiju je da se pojave Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Da, Đoković - iznenadio je američke medije direktor mastersa u Majamiju.

Džejms Blejk je javno rekao da se zalaže za vakcinaciju protiv koronavirusa, ali je i kritikovao vlasti Australije zbog tretmana kakav je imao Novak Melburnu početkom januara.

- Ne slažem sa Đokovićevim stavom o vakcini protiv koronavirusa. Njegova odluka da bude jedan od tri među 100 najboljih igrača koji su ostali nevakcinisani zasluženo donosi i veliku cenu. Sa druge strane, sve ono što mu se dešavalo u Australiji zaslužuje kritike. Đoković nije kriminalac, samo ima svoj stav prema vakcinaciji. Ne sumnjam da je narušio svoj imidž, ali isto tako njega smatram jednim od najpametnijih tenisera na turu, a to je pokazao nebrojeno puta.

Amerikanac ne može da shvati okrutno ponašanje vlasti prema najboljem teniseru sveta.

- Mnogi ljudi su nezadovoljni Novakom ovih dana posle fijaska sa vizama i deportacije na Australijan openu. Nema sumnje da zaslužuje deo krivice. Isto tako i australijska vlada, zbog lošeg postupanja u situaciji koja je izmakla kontroli. Bilo je tužno videti TV kamere i paparace kako okružuju Đokovićev auto dok je išao na saslušanja za imigraciju i videti njegove mračne fotografije na zadnjem sedištu kao da je kriminalac - objasnio je Blejk.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike