Komšiluk bodri Novaka: Nadamo se da se ovako nešto nikada više neće dogoditi nijednom sportisti na svetu!

18.01.2022

17:11

0

Autor: 24sedam

Teniski savez Bosne i Hercegovine smatra da je poruka koja je poslata iz Australije štetna za teniski sport

Komšiluk bodri Novaka: Nadamo se da se ovako nešto nikada više neće dogoditi nijednom sportisti na svetu!
AP21252165821090 - Copyright AP photo

Vrlo lep gest Teniskog saveza Bosne i Hercegovine.

Uputili su saopštenje u kome podržavaju Novaka Đokovića i podsećaju na sve humane stvari koje je uradio.

Kako kažu, nadaju se da se ovako nešto, kao što se Novaku desilo u Australiji, više nikada neće ponoviti.

- Teniski savez Bosne i Hercegovine i igrači Dejvis kup reprezentacije Bosne i Hercegovine upućuju iskrenu podršku najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, s obzirom da mu je uskraćena mogućnost igranja na prvom ovogodišnjem gren slemu - Australijan openu, kojeg je do sada Novak osvajao devet puta.

Teniski savez Bosne i Hercegovine i igrači Dejvis kup reprezentacije Bosne i Hercegovine izražavaju razočarenje nemilim događajima i situacijom u koju je doveden prvi reket sveta i jedan vrhunski sportista kakav je Novak Đoković. Nadamo se da se ovako nešto nikada više neće dogoditi nijednom sportisti na svetu.

Đoković je u prethodnom periodu nekoliko puta posetio Bosnu i Hercegovinu, svojim delovanjem pokazao da je jedan od najhumanijih sportista sveta. Novak se konstantno zalaže za razvoj mladih teniserki i tenisera iz regije, a u periodu pandemije korona virusa obezbedio je uslove za treninge i finansijsku podršku mnogim teniserima.

Pored toga, Đoković je značajna sredstva izdvojio za lečenje obolelih od koronavirusa, kupovinu respiratora, pomagao je ugroženim ljudima u nevolji na svim kontinentima, uključujući i Australiju. Ovim aktivnostima dokazao je svoju veliku humanost i empatiju.

Teniski savez Bosne i Hercegovine smatra da je poruka koja je poslata iz Australije štetna za teniski sport i da je ovakvim razvojem situacije najviše izgubio tenis i sport uopšte.

Još jednom želimo da naglasimo da Teniski savez Bosne i Hercegovine i Dejvis kup reprezentacija BiH daju punu podršku najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, njegovom timu i celokupnoj porodici, uz iskrene želje da iz ove situacije izađe još jači. Takođe, želimo mu da i dalje niže uspehe u tenisu, da će iskušenje kroz koje je prošao biti samo dodatni motiv da bude još veći šampion - ističe se u saopštenju.

Lep gest.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike