Srđan Đoković apeluje na medije u posebno osetljivim trenucima za Novaka: Imam razumevanja za ogromno interesovanje....

16.01.2022

12:41

2

Problem je nastao zbog izjave koja se pojavila na društvenim mrežama

Srđan Đoković apeluje na medije u posebno osetljivim trenucima za Novaka: Imam razumevanja za ogromno interesovanje....
Srđan Đoković - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta, Novaka, oglasio se saopštenjem.

Tom pirlikom, on je demantovao vest koja se pojavila na društvenim mrežama posle deportacije prvog reketa sveta iz Australije.

- Imam razumevanja za ogromno interesovanje domaćih i svetskih medija o mom sinu Novaku Đokoviću, ali moram da primetim da se u sveopštoj histeriji, meni pripisuju reči koje nisam nikada izgovorio. Tako se dogodilo i sa objavom jednog od Novakovih fanova, koji je napisao: „Završio je pokušaj atentata na najboljeg sportistu sveta, 50 metaka Novaku u prsa – on nakon svega daje podršku mladom igraču od 17 godina, eto, to je Nole, čovek, brat, vidimo se u Parizu“.

- Želim da obavestim javnost da to nisu moje reči, da to nisam nikada izjavio, ni napisao. U posebno osetljivim trenucima za Novaka i našu porodicu, apelujem na sve medije, naročito na one iz Srbije, da ne podležu senzacionalističkom izveštavanju i da ne šire lažne vesti, već da se u trenucima najvećeg iskušenja za našeg Noleta, pridržavaju isključivo profesionalnih i etičkih novinarskih standarda.

- I našoj i svetskoj javnosti je poznato da sam otvoren za sve medije, ali da ne mogu da dozvolim da se moja korektna saradnja zloupotrebljava i da mi se pripisuju reči koje nisu moje. Do sada nisam reagovao na često izvrtanje mojih izjava i njihovo netačno citiranje, ali obaveštavam javnost da ću, ako se ovakav nekorektan odnos prema meni i mojoj porodici nastavi, biti prinuđen da potražim zaštitu na sudu. To nije moja pretnja, već moj ljudski apel, kako bi se zaustavili senzacionalistički tekstovi o Novaku i porodici Đoković - poručio je Srđan Đoković.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike