Proterao Novaka, sada likuje! Oglasio se i kod Srba omraženi australijski ministar

16.01.2022

08:48

1

Autor: 24sedam

Najbolji srpski i svetski teniser ipak izgubio borbu

Proterao Novaka, sada likuje! Oglasio se i kod Srba omraženi australijski ministar
AP22014310232414 - Copyright AP photo

Aleks Hok, ministar za imigraciona pitanja Australije ostaće upamćen kao čovek koji je sprečio Novaka Đokovića da učestvuje na Australijan openu, ali isto tako mu život u prethodnih nekoliko dana pretvorio u agoniju.

Nedugo posle objave druge ujedno i konačne odluke o deportaciji najboljeg srpskog i svetskog tenisera, oglasio se i Hok.

- Pozdravljam današnju jednoglasnu odluku punog Federalnog suda Australije, podržavajući moju odluku da koristim svoja ovlašćenja i ukinem vizu gospodinu Đokoviću shodno javnom interesu.

Snažna politika zaštite granica Australije nas je očuvala tokom pandemije, što je rezultiralo jednom od najnižih stopa smrtnosti, najjačim ekonomskim oporavkom i najvišim stopama vakcinacije u svetu. Snažne političke zaštite granica takođe su od suštinskog značaja za očuvanje društvene kohezije Australije koja nastavlja da jača uprkos pandemiji - naveo je Hok u saopštenju.

- Australijanci su podneli velike žrtve da bi došli do ove tačke i Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti ove pozicije, kao što australijski narod očekuje. Do danas je u Australiji primljeno oko 43 miliona doza vakcine i više od 91.6 odsto Australijanaca starijih od 16 godina je u potpunosti vakcinisano. Shodno tome, Australija je bila u mogućnosti da započne korak po korak, bezbedno ponovno otvaranje svoje međunarodne granice kao rezultat ovog uspešnog programa vakcinacije - zaključio je Hok.

Podsetimo, na grend slemu u Melburnu je Đoković trebalo da brani titulu, kao i da pokuša da osvoji deseti trofej na AO. Voljom žreba, određeno je da u prvom kolu igra protiv zemljaka Miomira Kecmanovića.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike