Kakvi dueli dama nas tek očekuju na Australijan openu! Šampionski susret već u četvrtom kolu

13.01.2022

07:22

0

Žreb nije bio fin prema Osaki i Barti

Kakvi dueli dama nas tek očekuju na Australijan openu! Šampionski susret već u četvrtom kolu
Copyright Tanjug/AP/Frank Franklin II/

Noćas je, nakon odlaganja i prilične prašine, konačno održan žreb za Australijan open. Iako je znatno veću pažnju privukao onaj u mupkoj konkurenciji, zbog aktuelne situacije sa Novakom Đokovićem, nema sumnje da nas interesantni dueli očekuju i u ženskom delu žreba.

A, prilično je bio nemilosrdan prema svetskom broju jedan u konkurenciji dama Ešli Barti i braniocu titule Naomi Osaki.

Ukoliko dve velike teniserke i glavni favoriti, savladaju prve tri prepreke, snage će odmeriti već u osmini finala turnira.

Barti takmičenje otvara duelom protiv kvalifikantkinje, dok će Osaka na megdan Kolumbijki Osorio.

 

 

Prva osmina žreba je neverovatno jaka. U  njoj se nalazi i olimpijska šampionka Belinda Benčić, koja na startu igra protiv Kristine Mladenović, a tu je i Italijanka Kamila Đorđi.

U gornoj polovini kostura su pak i peti nosilac Marija Sakari, koja će odmeriti snage sa Nemicom Marijom, četvrti favorit Barbora Krejčikova, kojoj će prva rivalka biti nama uvek zanimljiva Andrea Petković, kao i osmi nosilac Paola Badosa. Špankinja će igrati protiv Australijanke Ajle Tomljanović.

Ipak, epitet derbija prve runde nosi duel Eme Radukanu, aktuelne i Sloun Stivens, nekadašnje šampionke US opena. Pobednica ovog duela u drugom kolu igraće protiv boljeg iz meča Danka Kovinić (Crna Gora) – kvalifikantkinja.

Donji deo žreba predvodi drugi nosilac Beloruskinja Sabalenka, koja igra protiv Australijanke Sanders u prvoj rundi. U tom delu žreba su i Estonka Anet Kontavejt, Špankinja Garbinje Mugurusa i Poljakinja Iga Švjontek.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike