Novak u žrebu kao prvi nosilac na AO u Melburnu, otvara turnir protiv Miomira Kecmanovića

13.01.2022

05:37

0

Autor: 24sedam

Niko još nije siguran da li prisustvo Novakovog imena u "šeširu" žreba znači i odustajanje Vlade o deportacije našeg asa

Novak u žrebu kao prvi nosilac na AO u Melburnu, otvara turnir protiv Miomira Kecmanovića
novak11 - Copyright Tanjug/AP

Da li je rešena drama!?

Organizatori su započeli žreb za muški deo turnira sa informacijom da je Novak Đoković prvi nosilac grend slema! Pre žreba održana je konferencija za novinare premijera Vlade Skota Morisona na kojoj se očekivalo iz usta prvog čoveka kabineta da izađe vest o proterivanju najboljeg tenisera sveta.

Umesto toga, tek pri kraju njegovog obraćanja o teškoj situaciji u zemlji posle novog naleta epidemije COVID-19, došlo je jedno pitanje o Novaku koje je ekspresno prebačeno na ministra za imigracione odnose Hoka.

U isto vreme, u Melburnu se odvijao i žreb, a organizatori su ceremoniju započeli informacijom da će Novak Đoković biti prvi nosilac turnira.

On će u prvom kolu igrati protiv našeg tenisera  Momira Kecmanovića. Ukoliko trijufmuje u srpskom derbiju, prvi teži rival na putu do desetog trofeja mogao bi da mu bude Italijan Mateo Beretini u četvrtfinalu, da bi ga u sledećem kolu čekao "klasik" protiv Rafaela Nadala.

U drugom delu kostura očekuje se da trijumfuje trenutno drugi igrač sveta Danil Medvedev.

U ženskom žrebu bilo je takođe uzbudljivo, jer će u osmini finala navijači gledati moguć okršaj Ešli Barti i Naomi Osake. Ema Radukanu u prvom kolu ide na Sloun Stivens, a u trećem može na Simonu Halep. Težak put za mladu Britanku, senzaciju sa prošlog US opena...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike