Drago mi je što je Novak pobedio na sudu, ali: Oglasila se Čehinja kojoj su dali samo 10 minuta da se brani

11.01.2022

15:21

0

Voračova je na kraju prekinula agoniju i vratila se u Češku

Drago mi je što je Novak pobedio na sudu, ali: Oglasila se Čehinja kojoj su dali samo 10 minuta da se brani
AP21335736233121 - Copyright AP photo

Medicinsko izuzeće i viza dodeljena učesnicima Australijan opena izazvala je brojne nedoumice. Novak Đoković je juče konačno oslobođen i definitivno je pobedio sudstvo i državu, ali šta je sa Čehinjom Renatom Voračovom?

Češka teniserka je u Melburn stigla po istom osnovu kao Đoković, ali je nakon slučaja najboljeg tenisera sveta, deportovana.

Voračova je bez vakcine odigrala i jedan turnir u Melburnu, međutim kada je "procurilo" da Đoković nije jedini, prebačena je u imigracioni centar, a ubrzo potom i vraćena u domovinu.

U razgovoru za "Bi-Bi-Si" rekla je da je imala samo deset minuta da iznese svoju odbranu.

- Drago mi je zbog njega što je pobedio na sudu. Ipak, malo sam i frustrirana zbog moje situacije, pošto se moji advokati i savetnici koji su bili sa mnom nisu založili da i mi uložimo žalbu. Opet, razumem sve, Novak je unajmio i sigurno dobro platio svoje advokate - rekla je 38-godišnja teniserka iz Češke, te dodala:

- To je sigurno glavni razlog zbog kog ja nisam mogla na sud i da se žalim po istom osnovu.

Čehinja je ispričala da je provela oko nedelju dana u Melburnu pre nego što je izbila frka oko vize, ali kada su priveli Novaka, tada su počeli da "češljaju" i druge tenisere, pa je Čehinja šest sati bila na ispitivanju.

- Taman sam planirala da igram sledeći turnir, ušla sam u avion, a onda su me vratili u hotel. Prvo su mi rekli da žele samo neke stvari da pojasnim oko medicinskog izuzeća, da će mi to oduzeti najviše sat vremena, međutim to je na kraju bilo šest puta duže - objasnila je Voračova.

Čehinja je otkrila da su uz nju bili advokati i savetnici, koji su joj dodeljeni, ali koji nisu davali pravne savete tokom ispitivanja, a da je imala svega deset minuta da iznese odbranu.

Zbog toga je na kraju odlučila da okonča agoniju i da se samoinicijativno vrati u Češku.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike