Šampionka Vimbldona nagoveštava još teže dane za Novaka ako ne ispuni jedan važan uslov

11.01.2022

08:04

2

Autor: 24sedam

Francuska teniserka zna koje je rešenje za sve Đokovićeve probleme

Šampionka Vimbldona nagoveštava još teže dane za Novaka ako ne ispuni jedan važan uslov
AP22006555324819 - Copyright AP photo

Bivša šampionka Vimbldona Francuskinja Marion Bartoli ističe da će Novaku Đokoviću posle pet dana provedenih u imigrantskom hotelu biti jako teško da se bori za trofej na prvom grend slemu u Melburnu, a ako se ne vakciniše dovodi u pitanje učešće na preostala tri velika turnira u sezoni. 

- Biće u izuzetno teškim uslovima. Da se ​​jednom takvom igraču prekinu pripreme, da pet dana ne radi ništa i uz ovaj medijski pritisak...  Možda je psihički propatio i sasvim sigurno biće veoma komplikovano da se nosi sa svim tim problemima.. On ima pravo da učestvuje na turniru, iako nije sasvim rešeno, pošto ministar za imigraciju još uvek ima lično ovlašćenje da ga protera - priča Bartoli i dodaje:

Profimedia
 

- Ako želi da osvoji četiri grend slema, mora da dobije vakcinu. Po meni Đoković mora da igra na Australijan openu, jer je u okviru njegovih prava, ali, dugoročno gledano, mora da se vakciniše da bi dao primer i da se problemi ispeglaju. U suprotnom, sledi mu loš scenario, jer će u SAD biti još gore Ako želi da igra mirno i ide na dva, tri ili četiri grend slem turnira 2022. godine, mora da se vakciniše.

U Francuskoj bi Đoković mogao da se takmiči na Rolan Garosu uz poštovanje karantina.

- Mislim da mora postojati svetsko pravilo pošto se teniski turniri pomeraju u svakoj zemlji. Postaje zbunjujuće za igrače koji se sele, potrebno nam je zajedničko pravilo za sve. Ono koje izgleda najlogičnije je da imamo normalan prolaz za vakcinisane uz nastavak PCR testova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike