Kirjos vatreno brani Đokovića: Pomagao nam je kad je trebalo, a mi ga gledamo kao da nije ljudsko biće!

08.01.2022

15:35

0

Niko nije očekivao da ga dežurni "pljuvač" ovako silno brani

Kirjos vatreno brani Đokovića: Pomagao nam je kad je trebalo, a mi ga gledamo kao da nije ljudsko biće!
kirjos djokovic - Copyright Profimedia/MN Press

Novak Đoković prolazi kroz pravu torturu u Melburnu, a sve zbog australijskih političkih igara. Najbolji teniser sveta je zatvoren u hotelu za ilegalne imigrante, u uslovima koji su baš loši. Zbog toga se mnogi bune, a među onima koji mu pružili podršku je Nik Kirjos.

To je iznenadilo skoro sve, jer je Kirjos poslednjih godina u medijima skoro isključivo kada pljuje Đokovića, a ne po teniskim rezultatima. Ipak, sada je pokazao drugu stranu. On je u jednom podkastu govorio o celoj situaciji.

- Novak je odabrao, da tako kažem, "slobodu" (izbora), a ne obaveza. Oni koji ga znaju, nisu iznenađeni da je on tako rano izabrao stranu, što smo mogli da pretpostavimo, jer je vegan i to. Kao kolega sportista, ja mogu samo da zamislim koliki on pritisak nosi na sebi. Mogu da samo saosećam sa njim. Na kraju krajeva, on je samo čovek, saosećam sa njim. Žao mi ga je, ovo nije način da se ophodi prema njemu, bez obzira da li je vakcinisan ili nije. Mi kao da se posebno trudimo da bismo ga kaznili. I to vam kažem ja - nije ovo u redu – rekao je Kirjos.

Njegovi sagovornici nisu imali toliko razumevanja, ali je Kirjos žestoko u odbranu Srbina.

- Da li bismo isto ovako postupali da je Australijanac, a ne Srbin? Znamo da ne bismo. Odnosimo se prema njemu kao da nije ljudsko biće. On je uradio mnogo toga dobrog. Podržao nas je kad smo imali požare. Mnogi koji su bili u karantinu nisu ništa uradili, samo su sedeli na kaučevima. Kad nam je trebala pomoć, on nam je pomogao. A svi oni koji su se zalagali za karantin i reklamirali se da postupaju kako treba tokom pandemiju nisu uradili ništa! Sada se odnosimo prema Novaku kao da je zlikovac, a nije zlikovac. Da ga bar malo bolje tretiramo, to je minimum.

On se potom osvrnuo na njihov odnos.

- Ne znam da li sada razgovara sa mnom. A to je čudno, bili smo prijatelji, zajedno smo trenirali na turnirima. Opet, mediji su nas nekako podelili i sve je postalo preterano za neke stvari, da je 30 puta gore nego što jeste. Sećam se da je Novak jedan od vrlo retkih igrača koji mi je prišao kad sam bio mlad i rekao: "Ako nešto treba, slobodno mi se obrati, tu sam da pomognem". Imam zanimljivu priču. Vežbali smo zajedno u Rimu, zaboravio sam patike tada i igrao sam u "Er Forsu" i dobio sam set. Tokom požara prošle godine bio je tu da pomogne zemlji, brzo to zaboravljamo. Nije morao da uradi to, mnogi i ne bi, jer su sebični, kao što je većina sportista. Ne zaboravite to.

Kad je reč o sportu, Australijanac kaže da ne želi da bude ni blizu Đokoviću ako mu bude dozvoljeno da igra.

- Biće je***o besan! Ako mu daju da igra, ne želim da budem nigde ni blizu. Biće jako odlučan da igra dobro i da svima nabije na nos zbog ovoga što se dešavalo, a ja neću da budem ni blizu, ha, ha – nasmejao se Kirjos, pa nastavio:

- Mislim da neće imati problema sa pripremama. Mislim da će mu ovo samo pomoći. Svi znamo kakav je takmičar. Ne postaje se veliki šampion bez sposobnosti da se prevaziđu problemi kao što je ovaj.

Kirjosove izjave oko Đokovićevog tretmana u Melburnu su iznenađenje za sve, jer ga već godinama u javnosti napada, što se samo pogoršalo oko prošlogodišnjeg karantina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike