Ispovest teniserke koja se našla u Novakovoj koži: Čehinja ne želi da je dodatno muče, odlazi sama!

07.01.2022

20:04

0

Autor: 24sedam

Voročova se nalazi u istom hotelu kao i Srbin

Ispovest teniserke koja se našla u Novakovoj koži: Čehinja ne želi da je dodatno muče, odlazi sama!
Tan2022-1-7_33655385_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Renata Voračova ima isti problem kao i Novak Đoković. Češka teniserka će veoma brzo napustiti Australiju, po sopstvenoj želji, pošto su joj tamošnje vlasti odbile vizu. I Voračova je krenula na Australijan open sa medicinskim izuzećem. Na kraju je pritvorena u isti hotel kao i najbolji srpski i svetski teniser.

- Na neki način, ovo se desilo i zbog Novaka, ali mislim da nisam jedina. Izuzeća iz zdravstvenih razloga dato je više. Ali istovremeno bih htela da ga puste da igra. Mi smo sportisti, došli smo zbog tenisa i ne bavimo se ovdašnjim sporovima u kuloarima. Pročitali smo pravila, ispunili uslove i posle dugog postupka dobili izuzeće. Ne vidim zato razlog da sedimo zatvoreni u hotelu - rekla Voračova za češke Lidove novini.

Za razliku od Đokovića, nije se žalila i pravo iz pomenutog hotela u Melburnu napustiće Australiju.

- Nadam se da će Đoković u ponedeljak uspeti na saslušanju. U mom slučaju sve bi se oteglo još nekoliko dana. Ne želim da gubim vreme zbog političkog rata koji se ovde vodi u kuloarima. Mislim da su federalne vlasti zbog Đokovića našle rupu u propisima države Viktorija. Sada njegovi advokati mogu da nađu rupu u federalnim smernicama - dodala je Voračova.

Čehinja nije bila vakcinisana, ali je prošlog meseca preležala korona virus. To je načelno bilo dovoljno da se dobije viza, ali su se kasnije stvari zakomplikovale. Kako je objasnila, doputovala je ranije, u decembru, ali je pritvorena tek kada se pojavila priča sa Srbinom.

- Ne shvatam zašto su došli tek za nedelju dana i saopštili mi da neke stvari više ne važe. Zaista se nisu ponašali grubo, ali neke stvari nisu prijatne. Osećam se pomalo kao u zatvoru. Najgore sam se osećala kada su mi saopštili da će mi ukinuti vizu - zaključila je Voročeva.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike