Novak sleteo u Melburn, vlasti odbijaju da mu daju vizu? Sramne izjave ministarke sporta

05.01.2022

13:02

0

Odmah su se javili problemi, mediji bruje o ulasku

Novak sleteo u Melburn, vlasti odbijaju da mu daju vizu? Sramne izjave ministarke sporta
Novak Đoković na US openu - Copyright Profimedia

Novak Đoković je u sredu nešto posle 13 časova sleteo u Melburn, gde bi trebalo da se takmiči na Australijan openu, i odmah je naišao na probleme.

Privremena ministarka sporta države Viktorija, Džala Pulford objavila je da njen kabinet neće pomoći prvom teniseru sveta da dobije vizu.

Ona je na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Tviter poručila da je od Vlade Australije dobila pitanje: Da li će Novaku biti odobrena viza za ulazak u Australiju?

O čemu se tačno radi?

Kako piše Age, osvajač 20 grend slemova je imao vizu koja ne omogućava medicinsko izuzeće ako neko nije vakcinisan. Zbog toga je granična policija tražila od vlade Viktorije da podrži njegov ulazak. Vlada Viktorije je koorganizator Australijan opena.

 

- Savezna vlada je pitala da li ćemo podržati aplikaciju Novaka Đokovića za vizu za ulazak u Australiju. Nećemo Novaku Đokoviću davati podršku za pojedinačnu aplikaciju za ulazak i učešće na Australijan openu. Dve stvari smo uvek jasno isticali: odobravanje vize je stvar savezne vlade, a medicinsko izuzeće je stvar za lekare.

Pulford je reagovala potpuno neprofesionalno i navijački oko cele situacije. Štaviše, ne samo da je rekla da će probati da "saplete" Đokovića, već je otvoreno rekla da se nada da će Rafael Nadal pobediti u Melburnu!

 

 

Ostaje doduše nejasno šta se tačno dešava, jer Đokovićevo medicinsko izuzeće su pregledale dve nezavisne i odvojene lekarske komisije i to potpuno anonimno. Zakoni te države definitivno dozvoljavaju da se uđe u zemlju sa izuzećem.

Ranije danas je čak premijer Skot Morison rekao da će Đoković biti vraćen prvim avionom ako medicinsko izuzeće nije u skladu sa pravilima.

Situacija se i dalje razvija...

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike