Lajović poklekao u igri nerava i brejkova: Dubl odlučuje susret Srbije i Norveške

01.01.2022

09:52

0

Odlučujući susret igraće Nikola Ćaćić i Matej Sabanov

Lajović poklekao u igri nerava i brejkova: Dubl odlučuje susret Srbije i Norveške
Tan2021-11-3_21226386_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

U drugom duelu prvog kola ATP kupa u Sidneju, Dušan Lajović je poražen od Kaspera Ruda sa 2:0 (6:3, 7:5), te će susret Srbije i Norveške odlučiti dubl.

Osmi teniser sveta je napadački ušao u duel, svestan da samo pobeda održava Norvešku, s obzirom na to da je Filip Krajinović u prvom meču bio bolji od Viktora Đurasovića.

Već u drugom gemu, Lajović je morao da brani brejk lopte, da bi potom bilo mirno sve do sedmog gema, kada je srpski teniser bio u brejk prilici.

Kako to obično biva, akda ne iskoristite prilike usledi kazna, te je u osom gemu, Dušan izgubio servis i to sa nulom, pa je Rud stekao vođstvo, 6:3.

U drugom setu, Dušan je prvi servirao, ali je bio u kontra ritmu, pa je Rud stekao prednost već na startu. U nastavku su čuvali servis, ali je Norvežanin imao prednost.

Lajović je  u poslednjem trenutku iskoristio priliku da se vrati u osmom gemu, kada je iskoristio prvu brejk loptu, 4:4. Ali, nakon važnog brejka je usledio i ribrejk, a zatim, kada su svi već videli pobedu Ruda, koji je imao dve meč lopte, u igri nerava, Lajović je bio jači, za još jedno izjednačenje.

U finišu je izuzetno teško bilo sačuvati servis, pa je tako Rud napravio novi brejk. Na 6:5, Rud je ipak iskoristio treću meč loptu, za 2:0 u setovima, odnosno 1:1 u susretu Norveške i Srbije.

Ovaj duel biće rešen u dublu, a na teren će Nikola Ćaćić i Matej Sabanov, odnosno Viktor Đurasović i Kasper Rud.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike