Hrvati ljuti na Novaka: Novi sistem ostavio komšije bez ATP kupa, oni se žale na Đokovića

31.12.2021

19:53

0

ATP kup uskoro počinje u Sidneju

Hrvati ljuti na Novaka: Novi sistem ostavio komšije bez ATP kupa, oni se žale na Đokovića
đokovic - Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Novogodišnjeg jutra očekuje nas početak ATP kupa u Sidneju, Srbija će u prvom kolu igrati protiv Norveške, ali bez Novaka Đokovića.

Najbolji teniser sveta je bio prijavljen za ovaj turnir, ali je u psolednjem trenutku promenio odluku, što je izazvalo ljutnju kod Hrvata, koji pak smatraju da im je i sistem naškodio.

Naime, pojedini su mislili da će zbog otkazivanja Đokovića, Srbija biti diskvalifikovana, jer se reprezentacije rangiraju na osnovu rankinga najboljeg igrač.

Bez Đokovića, najbolji srpski teniser je Dušan Lajović koji je 33. na ATP listi, a zahvaljujući pravilima takmičenja - bez prava na učešće ostali su Bugarska i Hrvatska.

Oni imaju bolje rangirane tenisere od Srbije, ali su ostali bez učešća na ATP kupu, nakon čega je usledio tekst Večernjeg lista - “Kako je Novak Đoković nehotično zeznuo Hrvatsku”.

Dotakli su se još jednom kriterijuma prilikom rangiranja, te naveli da nisu pravedni, već su stari, kada se gledao kombinovani ranking dvojice najboljih tenisera svake zemlje, bili bolji.

Tako su naše komšije ljute jer će Austrija i Srbija učestvovati na turniru bez svojih naboljih igrača, i biti drastično oslabljeni, a da su na vreme otkazali - njihove reprezentcije ne bi igrale.

- Tako su Đoković i Tim na neki način zeznuli Bugarsku i Hrvatsku, ali šta ćete, pravila su takva - navode oni.

Podsetimo, ATP kup počinje već 1. januara, a Srbiju će u Sidneju predstavljati Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić, Matej Sabanov i kapiten Ivan Sabanov. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike