Novaka su izbacili iz škole, nisu razumeli njegove potrebe! Kao mali se plašio tate i mraka, a najviše bombi!

31.12.2021

21:53

0

Autor: 24sedam

Dijana i Srđan Đoković otvorili dušu pred Novu godinu i pričali o detinjstvu najboljeg svetskog tenisera

Novaka su izbacili iz škole, nisu razumeli njegove potrebe! Kao mali se plašio tate i mraka, a najviše bombi!
Novak sa roditeljima - Copyright MN Press

Roditelji najboljeg svetskog tenisera pričali su u podkastu "Sportlight" o odrastanju našeg sportiste.

Okruženi mališanima koji su i postavljali pitanja o Novaku Đokoviću, mama Dijana i tata Srđan otkrili su neke zanimljive detalje iz Noletovog detinjstva.

Počelo se od uticaja učiteljica, razrednih starešina, nastavnika... Sećanja na taj period nisu preterano lepa.

- Nažalost naš sin, odnosno naši sinovi nisu imali podršku od učiteljica i nastavnika - počeo je Srđan, a onda je Dijana objasnila:

- Ja sam bila ta koja je išla kod učiteljica i razrednih starešina. Mnogo puta sam bila osuđivana sa njihove strane što moja deca ne idu u školu. Novak nije išao redovno u školu jer je morao da ide van zemlje, bili smo prinuđeni da ga sa 12 i po godina pošaljemo u Nemačku da bi se usavršavao. Morali smo to da uradimo iako nam je bilo jako teško. Ti nastavnici i razredne starešine nisu imali nikakvog razumevanja za to, čak su me osuđivali da ću upropastiti dete i da će ostati nepismeno i neobrazovano. Novak je dokazao da nije tako.

Posebno je teško bilo u srednjoj školi...

- Mnogo puta sam čak i u gimnaziji, takozvanoj sportskoj, koja nema veze sa sportskom gimnazijom po meni, nailazila na to da nemaju razumevanje za dete takvog kalibra sa već postignutim nekim rezultatima. Tada je bio kod Nikole Pilića u Nemačkoj. Nisu imali razumevanja da on ne može da sedi u školskoj klupi, on je bio dva dana u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gde je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su "s" od sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koji će on da savlada.

Zanimljivo je bilo i dečije pitanje da li je Novak u detinjstvu nekada poželeo da odustane od tenisa.

- Nikada mu nije palo na pamet da odustane, bar ne da ja znam. Jednom je zakasnio na trening jer se igrao sa drugarima ispred zgrade. To se tad desilo i nikad više - otkriva Srđan.

A kakav je bio đak?

- Od petog razreda više nije išao redovno u školu. Posle je vanredno završavao razrede jer je imao mnogo obaveza na terenu. Dok je redovno pohađao nastavu bio je odgovoran kao što je i na terenu. Sve zadatke je odmah završavao - odgovorila je Dijana na ovo, kao i na sledeće pitanje.

Čime se Nole zabavljao osim tenisa?

- Voleo je da igra fudbal napolju, uvek je voleo da igra fudbal. Igrao je sa braćom neke igrice, ili gledao crtaće.

Sjajan je i detalj o njegovom srednjem bratu.

-  Kada je imao četiri godine majka mu je bila trudna pa smo pričali o imenu i on je rekao "ja ću ga zvati Marko a vi kako hoćete". Pitali smo zašto, a on je rekao "zato što se moj najbolji drug zove Marko". Imao je četiri godine i ispalo je da je dao ime svom bratu - otkrio je Srđan pa naglasio koliko je važan Novakov uticaj na ceo svet:

-  Obišao je zemljinu kuglu ko zna koliko desetina puta, upoznao hiljade i hiljade ljudi, družio se sa svim mogućim rasama na svetu i nikada se nije stideo da pokaže odakle je. Ponašanjem i odnosom prema svakome je pokazao da ljudi imaju pogrešnu sliku o srpskom narodu. Pokazao je da smo mi deo stare evrospke civilizacije i da nemamo čega da se stidimo. Mi smo Srbi i treba da se ponosimo. On je za ceo slobodarski svet, a to je jedno sedam milijardi ljudi, proviđenje. On je pokazao da ništa nije nemoguće kada se stvarno želi. Pokazao je da je moguće i u tom njihovom bogatom svetu napraviti rezultat. Ceo srpski narod i ceo slobodarski svet treba da bude i jeste ponosan na Novaka i sve ono što je uradio u životu. 

Za kraj je stiglo i pitanje o strahovima Novaka kao dečaka.

- Plašio se kao mali nekih životinja, ali se jako uplašio kad je bilo bombardovanje. Kad je pala neka bomba, to je bio najveći  strah koji je doživeo. Plašio se tate i mraka (osmeh). Ali kad je bio mali - ispričala je Dijana.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike