Vlahoviću stiže spas od bogataša! Biznismeni čuvaju rekord Srbina, burno veče u Seriji A

31.12.2021

19:26

0

Autor: 24sedam

Dve ponude stižu za Salerintanu koja mora biti prodata do ponoći kako ne bi bila izbačena iz lige

Vlahoviću stiže spas od bogataša! Biznismeni čuvaju rekord Srbina, burno veče u Seriji A
Tan2021-12-19_141211788_0 - Copyright Tanjug/AP

Za fudbal kao igru u 2021. godini u Italiji nema više vremena. Ali za fudbalske igrarije ima još nekoliko sati. I to velike fudbalske igrarije.

Burno veče poslednjeg dana godine u Seriji A. Salerno čeka predponoćnu bombu, čeka da sazna da je neko preuzeo klub i spasao ga bankrota!

Samim tim i od izbacivanja iz Serije A. Taj neželjeni ishod povukao bi mnogo stvari za sobom. Svim klubovima u najjačoj ligi Italije bili bi izbrisani bodovi iz duela sa Salernitanom, došlo bi do tumbanja na tabeli, a i istorija bi bila "iskrivljena".

Ako se desi da Salernitana bude izbačena iz Serije A, srpskom reprezentativcu iz redova Fiorentine biće poništen rekord po broju golova u jednoj kalendarskoj godini jer je mrežu Salernitane tresao dva puta.

A to baš ne bismo voleli. I to nikako ne bi bilo u redu. Zato navijamo da se obistine reči čelnika italijanskog fudbala Gabrijelea Gravine.

- Postoji nada, optimist sam. Salernitana zaslužuje da nastavi svoj put sa dostojanstvom koje pripada gradu Salernu - izjavio je Gravina.

Njegov optimizam temelji se na dve ponude koje stižu za spas Salernitane.

Grupa na čelu sa biznismenom Domenikom Čerutijem i Frančeskom Anjelom poslednjih dana je zatvarala finansijsku konstrukciju koja je neophodna da se preuzme upravljački paket, namire dugovanja i napravi projekat razvoja kluba.

Prema pisanju "Gazete delo sport", ova grupacija je najavila danas dolazak u banku po garancije a zatim bi celokupnu dokumentaciju do kraja dana dostavila poveriocima koja bi odlučivala da li će je prihvatiti.

Drugu ponudu najavila je grupacija sa luksemburškim investicionim fondom "Toro kapital" i biznismenom Frančeskom di Salviom. Po saznanju medija, ova grupacija je već dobila bankarske garancije i pripremila kompletnu dokumentaciju koja će u toku dana otići na adresu poverioca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike