Progovorio Novakov bivši trener! Čuveni Čeh vidi Srbina samog na teniskom vrhu

25.12.2021

08:37

0

Autor: 24sedam

Radek Štepanek se podsetio i Novakovih teških trenutaka iz 2018. godine

Progovorio Novakov bivši trener! Čuveni Čeh vidi Srbina samog na teniskom vrhu
radek i novak - Copyright Profimedia

Bivši trener Novaka Đokovića češki stručnjak i nekadašnji teniski as Radek Štepanek rekao je britanskom Ekspresu da njegov štićenik juri mesto najboljeg tenisera sveta svih vremena i da svakim novim nastupom menja i sadržaj istorije ovog sporta.

Štepanek se osvrnuo i na težak period koji je prošao tokom rada sa Đokovićem, kada je kuburio sa povredom lakta 2017. i 2018. godine.

- U tom periodu nije igrao ni jedan turnir, a da je bio zdrav, tako da smo uvek morali da pravimo kompromise. Odjednom je završio na operaciji lakta i počeo je da igra veoma rano. Nije završio rehabilitaciju i mnogo je žurio, trajalo je to sedam meseci - rekao je Štepanek.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
 

Priča se veoma brzo promenila u korist Đokovića, ali tada je već u njegovoj loži na mestu trenera bio ponovo Marijan Vajda sa kojim je došao do titule na Vimbldonu u proleće 2018. godine.

- Veoma sam srećan što vidim da je prebrodio taj period i da igra bez bolova i osvaja slemove. Neverovatan je, ono što želi je da postane najbolji svih vremena. On menja udžbenike istorije na svakom turniru, tako da mislim da će on uskoro biti sam na vrhu po broju osvojenih grend slemova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike