Novakova torta velika, falio samo šlag! Top 5 sportskih događaja za kanal BeIN i Srbin na vrhu uz Ferstapena

24.12.2021

08:59

0

Autor: 24sedam

Đoković se nalazi na Top 2, iza holandskog vozača Formule 1

Novakova torta velika, falio samo šlag! Top 5 sportskih događaja za kanal BeIN i Srbin na vrhu uz Ferstapena
profimedia-0631557418 - Copyright Profimedia

Internacionalni kanal BeIN, redakcija na francuskom jeziku, odabrala je Top 5 sportskih događaja za 2021. godinu i njihove najveće protagoniste, a na spisku se kao drugi nalazi i najbolji teniser planete Novak Đoković.

Ovaj kanal, iza koga stoji katarski magnat Naser Al-Kelaifi, poređao je sportiste van najpopularnijeg sporta na svetu fudbala, tako što je prednost i prvo mesto dao pilotu Red Bula Maksu Ferstapenu za njegov trijumf u Formuli 1, dok je na drugo mesto ostavio Novaka Đokovića. Na trećem mestu su atletičari Elejn Tompson iz Jamajke i Italijan Marsel Džejkobs, četvrto je slovenački biciklista Tadej Pogačar, dok su na petoj poziciji igrači Milvoki Baksa.

U obrazloženju Novakovog drugog mesta, sa BeIN su poručili:

- Dvadeset sedam pobeda od dvadeset osam mogućih. Torta je ogromna, samo je nedostajao šlag na njoj. Pobednik Australijan opena, Rolan Garosa i Vimbldona Novak Đoković bio je blizu da obezbedi prvi kalendarski grend slem još od vremena Roda Lejvera koji je to uspeo 1969. godine, ali je posustao na poslednjem koraka - piše BeIN i nastavlja:

Profimedia/Photo Victor Joly / DPPI
 

- Stigavši u finale Ju-Es opena sa pritiskom istorije na plećima, ali i mečevima u četiri seta protiv Runea, Nišikorija, Bruksbija i Beretinija, i mečom u pet setova protiv Zvereva u nogama, srpski teniser nije postojao u finalu protiv Danila Medvedeva. Ali ostaje činjenica da je njegova sezona bila izuzetna, pored tri grend slem titule i uspeha u Beogradu, Bersiju i finala u Rimu. Ovaj 34-godišnji Srbin sedmi put u karijeri završio je godinu kao broj 1 na svetu, oborivši rekord Pita Samprasa. U 2022. njegov veliki cilj će naravno biti da osvoji 21. grend slem kako bi bio jedini na vrhu u toj konkurenciji. Još nije izvesno da će njegova potera za novim trofejom krenuti od Australije,a li nadamo se novom duelu titana protiv Nadala na Roland Garosu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike