Takuma Asano sa svojim Japanom očekuje Piksijeve "orlove" na Kirin kupu

20.05.2021

08:12 >> 08:21

0

Bivši igrač crno-belih nalazi se na spisku selektora nacionalnog tima za naredne kvalifiakcione utakmice

Takuma Asano sa svojim Japanom očekuje Piksijeve "orlove" na Kirin kupu
Copyright Profimedia

Uprkos pisanju turskih medija da se Takuma Asano nalazi negde na njihovoj obali dok čeka da se reše formalnosti oko njegovog potpisa sa Trabzonom, iz japanske fudbalske federacije poručuju da se njihov reprezentativac vredno sprema u domovini za naredne kvalifikacione utakmice protiv Mjanmara (28. maj), Tadžikistana (7. jun) i Kirgistana (15. jun).

Ovo automatski znači da će biti u konkurenciji za utakmice na Kirin kupu, jer se on odigrava između druge i treće kvalifikacione utakmice. Očekuje se da protiv selekcije Srbije na ovom turniru šansu dobiti i igrači iz Olimpijskog tima (U24), koji se pripremaju za OI u Tokiju.

Jasaharu Sorimači, predsednik Tehničke komisije FS Japana, nije želeo da komentariše status Asana u klubu, ali je za njega rekao da je postao neizostavan deo nacionalnog tima:

Promo/FK Partizan/M.Todorović

– Teško je komentarisati njegov ugovor, ali Asano je sada u Japanu i dobro se pripremio za reprezentaciju. On je izabran kao neizostavan igrač reprezentacije. Nakon što ga je selektor pozvao, obećao je da će doći spreman, a kako znamo kakva je ličnost, naravno, učiniće sve da tako i bude. On je jedan od igrača koga želimo kao aktivnog člana ekipe – rekao je Sorimači.

Pročitajte još

Selekcija Srbije učestvovaće od 7. do 11. juna na Kirin kupu protiv selekcija Jamajke i Japana. Asano će sigurno biti u kombinaciji za duel protiv “orlova”, pa ostaje da se vidi da li će na spisku Dragana Stojkovića Piksija biti i neko od njegovih saigrača iz vremena kada je branio boje Partizana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike