Podvig "francuskog Srbina": Karabatić pravo iz bolnice odveo PSŽ na "fajnal for" Lige šampiona

20.05.2021

07:16 >> 11:32

0

Pivotmen Parižana doživeo jak napad kamena u bubregu i 48 sati pre meča proveo u bolnici

Podvig "francuskog Srbina": Karabatić pravo iz bolnice odveo PSŽ na "fajnal for" Lige šampiona
Copyright Profimedia

Francuski rukometni reprezentativac srpsko-hrvatskog porekla Luka Karabatić predvodio je PSŽ do plasmana na “fajnal for” Lige šampiona u meču (34:28) sa nemačkim Kilom, iako je na utakmicu došao pravo iz bolnice.

Iskusni pivot je proveo 48 sata u bolnici posle napada kamena u bubregu, a onda je sa nekako saniranim problemom izašao na duel nemačkoj ekipi i bio jedan zapaženijih igrača u pobedničkom timu

– Iznenađujuće je šta možemo da učinimo sa adrenalinom, motivacijom, željom… Zaboravljamo sve, čak i bolove … Čak i ako je na kraju počelo da bude baš teško – rekao je mlađi brat nekada najboljeg igrača sveta Nikole Karabatića:

– U noći između ponedeljka i utorka, oko 4.00 sata ujutro, počeo sam da osećam bolove u leđima. Bilo je čudno, nije prolazilo. U jednom trenutku sam se setio da sam prošle godine imao kamen u bubregu i imao sam velike bolove. Lekar mi je rekao da bi i drugi kamen mogao da “prošeta”. Vozio se i eto ga.

Kamen je prouzrokovao bubrežnu koliku, koja je bila izvor bolova koje je Karabatić osećao. Rukometaš PSŽ priča dalje kako je završio u bolnici:

– Bol je jačao vrlo brzo, pa sam uzeo taksi i stigao sam na kliniku u 6.00 ujutro. Otišao sam na skenir, video sam da postoji kamen, koji je bio veći nego pre. Bila su dva rešenja: ili da trpim bol i da pod lekovima pokušavam da igram, ili da mi postave kateter, da se kamen ne bi previše pomerao.

Karabatić se odlučio za drugu opciju, sa kateterom da dobije trku protiv vremena koje približavalo početak meča dok je bol još bio jak:

– Molio sam se da bol nestane. Činilo se da se drži, osim kad odem u kupatilo naravno… Drago mi je što sam se kvalifikovao i nadam se da će se to rešiti što je brže moguće, jer je, nažalost, tek na početku.

Pročitajte još

Rukometni “fajnal for” ugraće se 12. i 13. juna u Kelnu, a dosad su se za turnir kvalifikovali PSŽ, danski Alborg, a večeras se u revanšima sastaju Vesprem – Nant (prvi meč 28:32) i Barselona – Meškov Brest (33:29).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike