Svedočenje Maradoninih ćerki: Videle smo ga da puši marihuanu i pije, a dali su mu i neke misteriozne pilule

27.02.2021

15:32

0

Autor: D. B.

Nastavlja se istraga o nesavesnom lečenju fudbalske ikone

Svedočenje Maradoninih ćerki: Videle smo ga da puši marihuanu i pije, a dali su mu i neke misteriozne pilule
Copyright Profimedia

Prošlo je tri meseca od kada je Dijego Armando Maradona umro, a tek sada, polako, ali sigurno, počinju da se pojavljuju detalji iz njegovog života koji govore da je bilo propusta u radu ljudi koji su bili odgovorni za zdravlje čuvenog fudbalera.

Njegove ćerke Đianina i Jana Maradona svedočile su pred organima tužilaštva koji vode istragu o nesavesnom lečenju koje je dovelo do smrti ikone Argentine.

Prema rečima advokata Rodolfa Bakea, koji brani medicinsku sestru Dajanu Madrid, Dijegove ćerke su tužiocima iznele podatke u kojima tvrde da su oca videle kako konzumira alkohol i puši marihuanu pre nego što je morao na opreciju krvnog ugruška na mozgu.

– Tužioci su ih pitali da li je Maradona koristio opijajte i one su rekle da su ga videle kako puši marihuanu sa Karlosom Ibanjezom (deo Maradoninog tima za koga se veruje da mu je nabaljao drogu i za koga je utvrđeno da mu je to bio lažni identitet) i da to tvrde na osnovu mirisa koje su osetile. Upitane su i da li su ga videle pijanog i to u prisustvu neurohiriga Leopolda Lukea i psihijatra Agustine Kosačove i one su objasnile da veruju da je to istina. Obe su tvrdile i da mu je Kosačova dala određene pilule i da ne znaju kako se one zovu, ali da im je tada objašnjeno da će ga one sprečiti da konzumira alkohol, odnosno da će izazvati fizičku reakciju ukoliko bude popio bilo šta alkoholno. Svi koji su vodili računa o Maradonim zdravlju navodno su znali da je on pre operacije na mozgu konzumirao i alkohol i drogu – objasnio je ovaj advokat.

Pročitajte još

Istraga oko lečenja Dijega Armanda Maradona za sada obuhvata i čoveka koji je bio na čelu tima medicinskih sestara i braće Marijana Peronija, Nensi Forlini, lekarku koja mu je prepisala kućno lečenje posle operacije, neurohiruga Leopolda Lukea, psihijatra Agustinu Kosačov, njenog kolegu Karlosa Dijaza, medicinsku sestru Dajanu Madrid i medicinskog brata Rikarda Omara Almirona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike