Sve o ATP finalu: Ko su Novakovi rivali, kakav je nagradni fond, kakva pravila važe za London

12.11.2020

17:36 >> 20:02

0

Autor: Milan Nastić

Najbolji teniseri u specifičnim uslovima igraju na završnom Mastersu

Sve o ATP finalu: Ko su Novakovi rivali, kakav je nagradni fond, kakva pravila važe za London
Copyright Profimedia.rs

Novak Đoković je dobio protivnike na završnom Mastersu u Londonu. On će se naći u grupi Tokijo 1970 zajedno sa Danilom Medvedevim, Aleksandrom Zverevim i Dijego Švarcmanom, dok se u grupi London nalaze Rafa Nadal, Dominik Tim i Andrej Rubljov.

Srpski teniser će prvi meč odigrati protiv Dijega Švarcaman, dok su drugi par Aleksander Zverev i Danilo Medvedev, ali još nije utvrđeno koja će grupa igrati u nedelju, a koja u ponedeljak.

Inače, sve učesnike završnog Mastersa u Londonu u dvorani “02 areni” očekuje totalno drugačija pravila u odnosu na prethodne godine.

Najbolji teniser sveta će u dvorani „O2 arena“ voditi bitku „tešku“ 1,56 miliona dolara, koliko će dobiti pobednik turnira koji okuplja osam najboljih tenisera ove sezone, ukoliko ne upiše nijedan poraz.

Naravno razlog je koronavirus, i restrektivne mere koje je uvela vlada Velike Britanije zbog velikog broja obolelih. Prvi put će se igrati bez publike, neće biti linijskih sudija, već će biti primenjen “hok-aj”sistem.

Koronavirus je umnogome uticala na nagradni fond završnog Mastersa u Londonu. Prošle godine bio je čak 10 miliona, dok je ove godine 6.3 miliona evra, što je znatno manji, a razlog je finansijska kriza koja je zahvatila ceo svet zbog pandmije.

Najbolji teniseri sveta borbu će voditi za 1.7 miliona evra, a to će pripasti pobedniku turnira, ukoliko ostvari sve pobede.

Pročitajte još: Novak osvaja London: Britanac ima jake argumente

Veoma rigorozne mere biće i za same igrače. Naime, njima će na usluzi biti medicinsko osoblje 24 sata i davaće im instrukcije o ponašanju tokom Mastersa.

PSR testovi biće obavezni za sve učesnike, a rezultati će biti poznato u periodu od četiri do šest sati i moraće da ih čekaju u svojim sobama. Ako teniseri budu negativni, tokom turnira neće morati ponovo da se testiraju, osim ako neko ne osete neke simptome.

Pravila su toliko rigorozna, da niko od učesnika završnog Mastersa neće smeti da napušta hotel i dozvoljeni prostor, u susprotonom, biće diskvalifikovan. Tako da će svi morati da budu u obavezni da sve vreme budu u svojim sobama, odnosno da primenjuju sve mere koje je propisala vlada Velike Britanije.

Treba istaknuti da je ovo poslednji završni Masters koji će se igrati u Londonu, od sledeće godine, taj turnir se seli u Torino.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike