Sudije su sprečile duel Srba i Amera u finalu! Dan kada se dogodila jedna od najvećih košarkaških krađa (VIDEO)

11.09.2021

10:44

0

Srpski košarkaši nisu mogli da pobede zbog više sile

Sudije su sprečile duel Srba i Amera u finalu! Dan kada se dogodila jedna od najvećih košarkaških krađa (VIDEO)
Copyright Slavlje Turaka, tuga Srba na SP 2010/MN Press

Ako Argentinci slave Maradonu i njegovu “božju ruku” protiv Engleske, ako su Englezi uspomoć nikad dokazane (ne)regularnosti gola Džefa Harsta pobedili Nemce u finalu SP 1966, onda i Turci imaju razloga da slave današnji dan kada su pre deset godina pobedili Srbiju na SP 2010. u Turskoj.

Istina, “ćar” od svega je bio simboličan, mali. Razumelo bi se slavlje da je na kraju rezultiralo osvajanjem titule svetskog šampiona, ali nekome je i srebro veliko ko zlato…

Isto tako, ni srpskim navijačima niko ne može da zabrani da na ovu utakmicu gledaju kao na jednu od najvećih košarkaških sramota.

Igrale su se poslednje četiri sekunde polufinalne utakmice. Bolji je imao prolaz u finale gde ih je čekao američki tim predvođen sjajnom Kevinom Durentom. Naši su vodili 82:81, a tim Bogdana Tanjevića izvodio je aut sa strane.

Lopta je izvedena do plejmejkera Kerema Tunčerija, koji se gazeći aut liniju spustio ka našem reketu i pre poslednjeg zvuka sirene, položio je loptu u koš za konačnih 82:83. Uzalud su bili protesti naših igrača i selektora Dušana Ivkovića. Sudija, koji je bio na par metara od Tunčerija “nije primetio” da Turčin staje na aut liniju, a gledanje snimka 2010. godine nije postajalo kao mogućnost da se oštećeni na legitiman način bori protiv očigledne nepravde. Suze su krenule niz lica igrača u belim dresovima, ali na redu je bila borba za bronzu.

Sve je na kraju završeno tako što su Turci otišli Amerikancima u finale da ih tamo ispraše, a naši su potpuno podbacili u borbi za treće mesto protiv Litvanije tako da im je posle odličnog Mundobasketa sledila samo “drvena medalja”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike