Stigla potvrda iz Barselone: Ovo su svi učesnici Evrolige i Evrokupa u narednoj sezoni

18.06.2021

19:54 >> 19:56

0

Autor: Adam Štulić

Definisan spisak timova koji će igrati dva najjača klupska košarkaška kontinentalna takmičenja

Stigla potvrda iz Barselone: Ovo su svi učesnici Evrolige i Evrokupa u narednoj sezoni
Copyright Profimedia/Soeren Stache/dpa

Evroliga je u petak potvrdila spisak učesnika dva takmičenja koja se nalaze pod njenim krovom. Na sastanku Izvršnog odbora u Barseloni, raspravljalo se o nekoliko pitanja koja se tiču nastupajuće sezone, a ujedno je definisan i spisak učesnika koji će se takmičiti u elitnom takmičenju i Evrokupu.

Jadranski region će u sezoni koja je pred nama imati četiri predstavnika u evro takmičenjima pod okriljem Evrolige. Šampion Crvena zveda nastupaće u Evroligi, dok će Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpija igrati u Evrokupu.

Timovima sa dugoročnom licencom u elitnom takmičenju, odlukom čelnika, pridružili su se Bajern Minhen i Asvel, a uz 13 ekipa sa višegodišnjom licencom, pet klubova je dobilo pozivnicu za sezonu 2021/22. (Alba, Crvena zvezda, Zenit, Monako i Uniks).

Promo/Euroleague

U predstojećoj sezoni učesnici Evrolige biće: Anadolu Efes, Olimpija Milan, CSKA Moskva, Barselona, Fenerbahče, Makabi Tel Aviv, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid, Baskonija, Žalgiris, Bajern Minhen, Asvel, Alba, Crvena zvezda, Zenit, Monako i Uniks.

 

Promo/Euroleague

Takođe, definisan je i spisak učesnika Evrokupa u kojem će se za trofej boriti: Metropoliten, Budućnost, Cedevita Olimpija, Trento, Bursaspor, Hamburg, Gran Canarija, Burg, Huventud, Lietkabelis, Lokomotiva Kuban, Andora, Partizan, Promiteas, Ulm, Slask Vroclav, Turk Telekom, Venecija, Valensija, Virtus Bolonja.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike