Poslednja vest iz Barselone: Partizanu garantovano mesto u Evrokupu

17.04.2021

12:43 >> 13:24

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli bi trebalo da budu nosioci trogodišnje licence

Poslednja vest iz Barselone: Partizanu garantovano mesto u Evrokupu
Copyright MN Press

Prema informacijama do kojih je došao portal “Eurohoops”, Partizan bi trebalo da bude jedan od timova koji će biti nosilac trogodišnje licence za Evrokup.

Podsetimo, pre nekoliko dana Evroliga je najavila korenite promene drugog po jačini svog takmičenja, a jedna od njih je i ta da će najviše 16 klubova, od 20 učesnika, imati garantovana mesta, što je, navodno i dogovoreno na sastanku 13 klubova učesnika Evrokupa, uz tvrdnju da su na njemu učestvovali i predstavnici crno-belih.

Pored kluba iz Humske, trogodišnji ugovor spreman je, između ostalih i za Unikahu, Virtus i grčki Promiteas, koji bi trebalo da budu sigurni učesnici novog formata Evrokupa, sa dve grupe po 10 timova.

Evrokup je, u ovom trenutku, jedan od načina da crno-beli ispune dugogodišnji san i vrate se u Evroligu. Trogodišnji ugovor trebalo bi, barem donekle, da im olakša taj put, jer bi lakše mogli da se fokusiraju na borrbu za mesto u finalu, koje, pod uslovom da tim koji se prethodne sezone kvalifikovao ne igra plej-of elitnog takmičenja, vodi u društvo najboljih.

Kad smo već kod finala Evrokupa, čelnici Evrolige su i tu najavili promene, a ideja je da se meč za trofej igra u sklopu Fajnal fora Evrolige. Rukovodstvo elitnog takmičenja smatra da bi to bio sjajan dodatak završnom turniru EL, kao i promocija budućih evroligaša.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike