Stefan Pot za 24sedam: Lako je sarađivati sa ovakvim čovekom

25.11.2020

10:17 >> 10:30

0

Srpski košarkaš pred kvalifikacione mečeve u balonu u Finskoj o Kokoškovu, saigračima, Igokei

Stefan Pot za 24sedam: Lako je sarađivati sa ovakvim čovekom
Copyright MN Press

Svako novo okupljanje i utakmice reprezentacije, kod članova nacionalnog tima bude jak ponos i veliku motivaciju. Ovog puta ekipa se sastala u Finskoj, gde će odigrati dva meča u “balonu” protiv Švajcarske 28. novembra i domaće selekcije dva dana kasnije. Izabranici Igora Kokoškova će pokušati da zabeleže dve pobede, jer bi tako značajno popravili trenutni skor (1-1) u kvalifikacijama za EP. Pored rezultatskog značaja, svi koji su “odabrani” znaju da svaka reprezentativna akcija može da im donese i lični napred i samopouzdanje. Za usvajanje nekih novih principa je spreman i Stefan Pot, bek koji igra za Igokeu.

Prošao sam sve mlađe selekcije reprezentacije, pa mi prilagođavanje na taj sistem nije teško palo. Naravno da svaki trener donosi nešto svoje… Drago mi je da mogu da naučim novo stvari, pogotovo što je ovo na jednom vrhunskom nivou – kaže Stefan Pot za 24sedam. – Igor je odličan trener, dokaz su i njegovi rezultati. Sa takvim čovekom je zaista lako sarađivati. Ima veoma dobru komunikaciju sa igračima i meni se to izrazito sviđa.

Boravak u “mehuru” nije preterano uzbudljiv, ali igračima je preostalo samo da se naviknu na taj novi ambijent.

– Dobri su uslovi u “balonu” i u skladu su sa svim merama koje svi maksimalno poštuju. Meni je drago što saigrače poznajem od ranije, tako da nam sve mnogo lakše pada. Dugo se nismo videli, pa imamo mnogo tema za razgovor.

Pročitajte još – Peno za 24sedam o prvim utiscima iz “mehura” u Finskoj, protivnicima, saigračima…

Stefan je ove sezone promenio klub. Iz FMP je stigao u Igokeu, a prethodno je bio član Partizana, Mladosti, Metalca, Asesofta i Vojvodine. Ekipa iz Laktaša trenutno u ABA ligi ima skor od četiri pobede i dva poraza.

– Novi klub za mene znači novo dokazivanje i motivacija za nove pobede. Plasirali smo se u FIBA Ligu šampiona, što je veliki uspeh i za klub i za sve nas. Želimo i u tom takmičenju da se nadmećemo sa svima ravnopravno. Još se uigravamo pa mislim da našu igru možemo da podignemo na još viši nivo. Svakako je trener Dragan Bajić selektirao dobre igrače, pa ćemo se mi svi zajedno boriti da napravimo što bolji rezultat – zaključio je Stefan Pot.

Pročitajte još – Kokoškov za 24sedam: Za nas se i u „balonu“ u Finskoj igra veliko takmičenje

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike