Peno za 24sedam o prvim utiscima iz "mehura" u Finskoj, protivnicima, saigračima...

24.11.2020

19:59 >> 20:22

0

Srpski košarkaš ponovo deo reprezentacije

Peno za 24sedam o prvim utiscima iz "mehura" u Finskoj, protivnicima, saigračima...
Copyright MN Press

Reprezentativnu opremu ponovo je zadužio Stefan Peno (23). Srpski košarkaš je pun elana doputovao u Finsku posle nekoliko propuštenih akcija zbog teže povrede kolena. Sa osmehom na licu, kao i obično, dočekao je susret sa saigračima i stručnim štabom. Drugi “prozor” kvalifikacija košarkaši dočekuju sa skorom 1-1.

Čast je biti deo reprezentacije i predstavljati svoju zemlju. Osećaj je uvek predobar – poručio je za 24sedam Peno iz Finske. – Poslednji put sam bio pre dve godine. I tada, a i sada, svaki igrač koji se našao na spisku za “prozor” je bio spreman da pruži maksimum. Nadam da ćemo ostvariti što bolji rezultat.

Najbolje košarkašice Srbije su nedavno osetile kako je igrati u “mehuru”. One su ostvarile dve pobede u Istanbulu, a sada je red na košarkaše. Stefan je pojasnio kako izgleda taj neobičan ambijent:

Zbog tih pravila koja važe u “balonu” nema nam izaska iz hotela. Družimo su ovde, upoznajemo se što bolje i fokusirani smo na sledeći trening i prvu utakmicu. Ja bolje znam igrače mojih godina Aleksu Radanova i Borišu Simanića, ali se donekle poznajem i sa svima ostalima. Svako okupljanje pomogne da se zbližimo.

Pročitajte još – Kokoškov za 24sedam: Za nas se i u „balonu“ u Finskoj igra veliko takmičenje

Srbija će 28. novembra igrati protiv Švajcarske, a dva dana kasnije protiv Finske.

– Koliko sam do sada ispratio znam da su Finci veoma šuterska ekipa, a slično mislim i za Švajcarce. Imamo još nekoliko dana da ih bolje upoznamo kroz skauting i kroz treninge, pa da se što bolje pripremimo za te dve utakmice.

Svakom igraču je čast što sarađuje sa stručnjakom kakav je Igor Kokoškov.

– To je trener koji zna košarku mnogo, a ima super odnos sa igračima na terenu i van njega.

Peno je čari terena posle dugog oporavka osetio u zavšnici nemačkog prvenstva prethodne sezone, kada je igrao za Albu.

Tad sam prvi put bio na parketu posle 16 meseci. Ali nisam bio na 100 odsto… Sad se već osećam mnogo bolje i radim na tome da budem fizički na još višem nivou nego što je to bilo pre povrede.

Od ovog leta Peno igra za nemačku Rasta Fehtu, klub koji se takmiči u najjačem rangu.

– Prezadovoljan sa uslovima i sa ekipom. Imali smo malo lošiji start sezone, ali mislim da radimo dobro i da će doći i rezultati.

Kako kaže, ne opterećuju ga priče o koroni, prekidanju takmičenja i slično…

Ne umaram se time iskreno, ne obraćam pažnju na to. Igram i pokušavam da budem na maksimumu dokle god se bude igralo… Nadam se da će potrajati – zaključio je Peno.

Pročitajte još – Dalibor Ilić za 24sedam: Iz Laktaša se vide NBA liga i medalja na OI

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike