Aleksandar Stanojević pred Milanovčane: Na derbi neću ići ako ne pobedimo Metalac

02.04.2021

12:43 >> 13:22

0

Šef struke crno-belih želi da se nastavi pobednički niz koji traje već 18 utakmica

Aleksandar Stanojević pred Milanovčane: Na derbi neću ići ako ne pobedimo Metalac
Copyright MN Press

Trener Partizana Aleksandar Stanojević pred meč (19.05, Arena Sport TV 1) sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca, obećava da će na tim trenera Žarka Lazetića poslati najjaču ekipu, bez kalkulacija, uprkos činjenici da 7. aprila u sredu crno-belima sledi najvažniji duel u prolečnom delu prvenstva, 164. večiti derbi sa Crvenom zvezdom.

– Meč sa Metalcem je posebna priča. Samo me interesuje kako ćemo da pobedimo Metalac. Rekao sam mojim saradnicima da neću ni ići na derbi ako ne pobedimo Metalac. Šta ću na derbi? Nećemo kalkulisati i tim protiv Metalca praviti na osnovu toga što ćemo morati da čuvamo igrače za derbi. Razlika između dva meča je čak četiri dana, po mom mišljenju to je dovoljno da se regenerišu i odmorni dočekaju meč sa Zvezdom. Videćemo još kako ćemo izgledati, dva igrača nam još nisu stigla sa okupljanja reprezentacije – rekao je Stanojević.

U prethodnom susretu, jesenas su Milanovčani uspeli da otkinu bod crno-belima, golom Filipa Antonijevića, bivšeg igrača mlađih kategorija Partizana koji se od zimus nalazi u mađarskom MTK.

– Najopasnije su one utakmice pre i posle derbija. Prošle jeseni igrali smo sa Metalcem nerešeno, pa smo posle derbija u Nišu poraženi. Šta nam znači derbi ako pobedimo Metalac? Zato se nadam da ćemo biti pravi.

MN Press

U pauzi zbog utakmica reprezentacije, strelci za svoje selekcije bili su Svetozar Marković za U21 protiv Turske, kao i Sejduba Suma za Gvineju, Japanac Takuma Asano i Bibars Natho za ekipu Izraela, što svakako raduje trenera Partizana.

– Moramo da vidimo u kakvom su stanju svi povratnici sa okupljanja reprezentacija. Sigurno je da su umorni, ali sačekaćemo današnji trening da bismo dobili jasnu sliku njihove spremnosti.

Žarko Lazetić, trener Metalca, najavio je da će njegov tim pokušati da pobedi, iako, kako kaže “Partizan igra u ludačkoj formi”.

– U dobroj smo formi bili dosad, mogu reći da smo dobro igrali, ali ona je vgarljiva, jer možete u jednoj utakmici da izađete iz nje. Poštujem ekipu Metalca, jer imaju trenera i dosta igrača koji su potekli iz Partizana. Oni igraju na jedan dostojanstven način i sa respektom prema bivšem klubu i iznad svega daju svoj maksimum igrajući pre svega za sebe. Oni su jedna od retkih ekipa koje nismo pobedili, tako da zaslužuju naše poštovanje. O Lazetiću sam i ranije govorio. On je već sada kapacitet da bude trener Partizana, jer je pokazao da njegova ekipa ume da dođe do rezultata igrom, ali i da budu jaki takmičari.

Crno-beli su preko “jutjub” kanala pokrenuli podkast “Crno-bela bleja” ili “Tajna kapitenske sobe” u kome je popularni radio voditelj Predrag Popović Pop izvukao neke zanimljive detalje iz života kapitena Vladimira Stojkovića. Stanojevič kaže da je i sam bio iznenađen novim saznanjima o kapitenu.

MN Press

– Bilo je zanimljivo dok sam slušao emisiju. Eto, nisam znao da Stojković voli da sluša Šopena. Ali ta kombinacija klasične muzike sa muzikom iz 90-tih učinila mi se neobičnom, mada ja mu verujem…

Stanojević nije gledao selekciju Crne Gore kroz igrače sa crno-belom biografijom, baš kao što ne posmatra ni našu selekciju kroz to ko je iz kog kluba došao da igra za Srbiju.

– Crnogoru volim bez obzira na broj igrača koji su potekli iz Partizana. To sam već rekao i za našu reprezentaciju. Ne zanima me da li je neko iz Zvezde ili Partizana kada igra Srbija, tako da pratim Crnu Goru i želim im sve najbolje. Negde sam pročitao da ih je bilo sedam-osam igrača koji su igrali u Partizanu, ali kažem… Pratim ih zato što ih inače poznajem.

Pročitajte još

Francuz Žan Kristof Bajbek verovatno neće biti spreman za naredne dve utakmice zbog nove povrede.

– Nažalost, često se dogode neke male poverede kjoje su bezazlene, ali jednostavno odvoje Bajbeka od tima i ne može da nam pomogne. Pričam s njim, takvi problemi se dešavaju.

Četiti kažnjena fudbalera: Štulič, Terzić, Čolić i Stojković odlično su radili u prethodnom periodu, tako da su vraćeni u normalne tokove rada sa prvom ekipom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike