Stanojević nije nikad kalkulisao, komandovaće napadom na Soči od prvog minuta (SASTAV)

12.08.2021

17:11 >> 06:06

0

Trener Partizana probaće da se nametne Rusima od starta utakmice

Stanojević nije nikad kalkulisao, komandovaće napadom na Soči od prvog minuta (SASTAV)
Copyright MN Press

Najlepše spavam u karantinu pred utakmicu! Znam da sam prethodnih dana učinio sve da bih odredio najbolji tim za meč i to me čini spokojnim kad legnem, rekao je nedavno Aleksandar Stanojević, objašnjavajući novinarima da je tog dana imao jasnu viziju izgleda startne ekipe i njene igre.

Pred revanš sa Sočijem, to očigledno nije slučaj! Njegovom mozaiku nedostaje jedno ime koje menja karakter timu i zato nema mira. Ako ćemo mu verovati, neće ga imati do samog početka utakmice.

Aleksandar Stanojević, MN Press

– Videćemo, možda ofanzivna linija pretrpi minimalne promene tako što ćemo uvesti ofanzivnijeg zadnjeg veznog. To nam je dilema, rešavaćemo bukvalno do poslednjeg trenutka, vodeći računa o ofanzivnim i defanzivnim prekidima, kao i o stanju primicača sa kojima već dugo kuburi Šćekić – otkrio je Stanojević.

Miloš Jojić/FK Partizan

Dilema je, dakle, da li da se krene oprezno, kao u Sočiju, ili jače u napad, pred svojim navijačima. Ofanzivnija varijanta zove se “Miloš Jojić”, dok je nosilac “opreznog” Aleksandar Šćekić u timu.

Visoki Crnogorac stvara jači defanzivni blok na centru, obezbeđuje veću sigurnost timu kod defanzivnog prekida i plaši pojavom rivala kada se napada. Jojić, sa druge strane, daje bolji protok lopti, veći izbor prilikom izvođenja prekida i lakše će se od Šćekića naći u završnici napada, bez obzira na slabiju trenutnu formu koju je pokazao u 15 minuta nastupa protiv Sočija.

Lazar Marković, Danilo Pantić, Aleksandr Šćekić/FK Partizan

– Nekad svesno počne s jednim, da biste s drugim završili utakmicu – objasnio je Stanojević fudbalsku zakonitost koja neće pomoći kod rešavanja ove dileme.

Ipak, treba očekivati napadački nastrojeni Partizan, pa stoga i Jojića od prvog minuta u napadu.

Ako za sredinu terena još važe zagonetke, u ostalim delovima tima ih nema. Zato će Partizan protiv Sočija igrati u ovom sastavu:

Popović – Živković (Lutovac), Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić, Zdjelar – Marković (kapiten), Natho, Pantić – Rikardo.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike