Stanojević misli o Vojvodini, ali je rekao i ko staje na liniju posle Stojkovića i žali li za Banjakom

24.07.2021

14:16

0

Protiv Vojvodine u nedelju, od 21 čas

Stanojević misli o Vojvodini, ali je rekao i ko staje na liniju posle Stojkovića i žali li za Banjakom
Copyright Aleksandar Stanojević. MN Press

Fudbaleri Partizana su novu sezonu u Superligi Srbije otvorili gostovanjem u Novom Sadu, Proleteru, a sada će ponovo put “Srpske Atine”. U drugom kolu nacionalnog šampionata takođe ih očekuje duel na stadionu “Karađorđe”, ali sada sa Vojvodinom koja je u prvom kolu odigrala bez golova sa Crvenom zvezdom.

Crno-beli su sa 4:0 slavili protiv Proletera, tako da je želja šefa struke Aleksandra Stanojevića da se nastavi tako.

– Spremni dočekujemo derbi kola. Vojvodina je u odličnom trenutku. Pod Nenadom Lalatovićem je imala dosta pojedinaca sposobnih da reše meč, kod Slavoljuba Đorđevića se više takmiči, igra kao tim, ispoljava doze agresije i discipline. Dok je Đorđević bio u Radniku, pričao sam da je trenerska sadašnjost i budućnos.

Dokazao se sa Zvezdinim omladincima u UEFA Ligi mladih, u Surdulici iznedrio najboljeg strelca lige (Milan Makarić prim. aut.). Svaka mu čast. Dobro je da se takvi treneri pojavljuju, da imaju pravac. Želim mu da nastavi tako i ispuni sve želje – kazao je Stanojević uz osvrt na najavu odlaska Vladimira Stojkovića u Saudijsku Arabiju.

– Neće braniti u Novom Sadu, nevezano za transfer. Ne bi branio, jer smo planirali rotacije. Ako ode, a blizu je, možemo da se oslonimo na Aleksandra Popovića, koji je branio izvanredno prethodnu sezonu. U prednosti je, jer ima više utakmica u odnosu na Nemanju Stevanovića koji je proletos kuburio sa povredom.

Imam poverenja u Popovića. Ali nema u Partizanu “broja jedan” posle Stojkovića, samo utiska da je Popović je u prednosti. Ako Stojković ode, dovešćemo još jednog golmana. Ivici Kralju i Nemanji Jovšiću, kompetentnijima od mene, prepustio sam odluku.

Pročitajte još:

Bilo je i priče o stanju na tabeli, pošto Partizan trenutno ima dva boda više od najvećeg rivala, Crvene zvezde.

– Tek je prvo kolo prošlo. Znate kako se sve okrene za jednu utakmicu, za jedan gol. Bitno nam je da budemo fokusirani, kakvi smo bili na pripremama i na prva dva susreta. Ne opterećujemo se rivalima i stanjem na tabeli.

Stanojević je odgovorio na još jedno pitanje koje ima veze sa Crvenom zvezdom. O Makiju Banjaku. Kamerunac je bio strelac gola kojim je Kairat savladao crveno-bele u utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona. Ipak, Stanojević ne smatra da ga se Partizan olako odrekao.

– Nije mi žao. Drago mi je zbog Banjaka, izuzetan profesionalac. Želim mu da igra, jer je sjajan momak i odličan fudbaler. A videli ste da imamo dva izuzetna štopera. Ne možemo sve da stavimo u tim. Prošle sezone smo imali najbolju odbranu u ligi, uz Zvezdinu.

pročitajte još:

Isto tako na kratko je prokomentarisao tuču navijača tokom utakmice sa Dunajskom Stredom u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

– Meni se nije svidela atmosfera na poslednjoj utakmici. Bio sam razočaran dešavanjima na stadionu. Želja mi je da svi navijamo za Partizan. Igrači se nisu dobro osećali na terenu, bila je tuča, a izostala je podrška kao u Novom Sadu – zaključio je Stanojević.

Utakmica je na programu u nedelju, sa početkom u 21 čas (TV Arena sport), a glavni sudija biće Novak Simović.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike