Srpski super-agent iz devedesetih spašava španski klub

04.01.2021

16:07 >> 20:13

0

Autor: D. B.

Čovek koji je vodio računa o karijerama velikih fudbalskih zvezda pred novim izazovom

Srpski super-agent iz devedesetih spašava španski klub
Copyright MN Press

Španci tvrde: Ekstramadura UD, klub koji se trenutno nadmeće u Sekundi B, od sutra će imati nove vlasnike. I to će biti jedan Srbin. Zoran Vekić.

Pročitajte još

Jedan od najmoćnijih ljudi u svetu fudbala, čovek koji je vodio računa o karijerama fudbalskih veličina kao što su Fernando Jero, Guti, Predrag Mijatović, Robert Prosinečki ili Bojan Krkić nalazi se na čelu investicione grupe koja će preuzeti paket deonica koje je do sada bio u posedu porodice Oliver.

Prema informacijama iz Španije uz Vekića će u klubu biti i Ramon Robert, nekadašnji CEO Espanjola i on će zajedno sa Vekićem voditi klub uz podršku novog većinskog vlasnika kluba Manuela Franganila.

Španski mediji opsiju Vekića kao Žorža Mendeša (za mnoge najmoćnijeg fudbalskog agenta današnjice) devedesetih godina prošlog veka. Vekić je u Španiji izgradio ime kao fudbaler igrajući za Valjadolid, a ušao je u istoriju kao agent koji je uspeo da realizije prvi transfer golmana (Cezar) za koji je plaćeno obeštećenje od milion evra. Španci, takođe navode da je jedan od najupečatljivih transfera koje je radio bio i onaj kada je Savo Milošević preao iz Saragose u Parmu, kao i brigu o prelasku Semjuela Eta u redove Barselone.

Vekić više nije na prvoj borbenoj liniji kada su transferu u pitanju, ali ima veliko i poštovano ime i svi u Ektramaduri veriju da će njegov dolazak u klub doneti veliku promenu.

Da se spremaju velike promene u ovom klub jasno može da se zaključi pošto je se klub od početka 2021. godine prvo zahvalio treneru Hoze Antoniju Ruizu, a potom i sportskom direktoru Danijelu Lopezu Ramosu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike