Srpska teniska drama u pet setova: Đere eliminisao Kecmanovića posle tri i po sata borbe

02.06.2021

12:56 >> 14:14

0

Laslo Đere pobedom nad Kecmanovićem došao u priliku da se za prolaz u četvrtu rudnu bori protiv Aleksandra Zvereva

Srpska teniska drama u pet setova: Đere eliminisao Kecmanovića posle tri i po sata borbe
Copyright Profimedia.rs

Srpski derbi u Parizu pripao je Laslu Đereu. On je u meču sa pet setova sa (4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 6:3) savladao Miomira Kecmanovića, obezbedivši sebi plasman u treću rundu gde ga očekuje duel sa Aleksandrom Zverevom.

Početak meča nije nagoveštavao ovakav konačan ishod. Koliku je sigurnost u prva dva seta demonstrirao Kecmanović, očekivalo se da će iz duela sa nešto iskusnijim zemljakom lako doći do trećeg kola grend slema u Parizu.

Beograđanin je sa indentičnih 6:4, 6:4 poveo sa 2:0, iako je Đere u nekoliko navrata bio jako blizu toga da on oduzme rivalu prednost servisa. Dešavalo se, međutim, obrnut proces. Kecmanović se mučio da zadrži servis gemove, da bi kod prvih prilika za “brejk” pokazivao smirenost i rutinski ih rešavao u svoju korist.

Profimedia

U nastavku se slika na terenu potpuno promenilla. Kod 2:2 u gemovvima, Đere uspeva da “ribrejkom” dođe do 3:2, a onda i da uspostavi totalnu dominaciju koja se protegla i na četvrti set.

Odlučujući peti set odigrao se po matrici prethodna dva. Kecmanović je posustajao, Đere dokazivao u svakom poenu da je fizički jači i spremniji, pa je kod 1:1 u gemovima, odmah došao do značajne prednosti za 2:1.

Ipak, veliki srpski derbi ne bi postao prava sportska drama da nije bilo brzog odgovora druge strane. Kod 30:30 Kecmanović pravi vinerom šansu da izjednači, ali poravnanje dolazi tek posle nekoliko “đuseva”.

Već u sledećem gemu ostvaruje novu prednost i to je bilo sve od Kecmanovića u ovom meču, jer Đere kao da je dodao brzinu više u svoju igru. Do kraja meča nije prepustio ni jedan gem mlađem kolegi iz reprezentacije, tako da je zasluženo slavio prolaz u treće kolo Rolan Garosa

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike