Srpska odbrana kriva što patnja toliko traje: Norvežani pronašli uzrok dugog odsustva sa scene (Video)

08.10.2020

11:29 >> 12:32

0

Skandinavci su dve decenije čekali da im se desi talentovana generacija igrača

Srpska odbrana kriva što patnja toliko traje: Norvežani pronašli uzrok dugog odsustva sa scene (Video)
Copyright MN Press

Pre dvadeset godina Norvežani su poslednji put igrali jedan veliki turnir i te 2000. vratili su se kući iz Holandije sa EP zbog neverovatnih nespretnosti defanzive reprezentacije Jugoslavije na meču sa Španijom.

24sedam analiza naših mečeva protiv Norveške: „Orlovi“, idite stazom Piksija i pazite na crvene kartone (video+foto)

Igrale su se utakmice trećeg kola grupe C na EP u Holandiji i Belgiji. U Brižu su se sastali Španija i Srbija, u Arnemu u isto vreme igrali su Slovenci i Norvežani. Sa četiri boda iz dva meča Jugoslavija je bila na dobrom putu ka nokaut fazi takmičenja, dok je Norveškoj uz remi na svom terenu bio neophodan svaki pozitivan rezultat “plavih” protiv Španije.

Sve je delovalo bajkovito, kako za navijače Jugoslavije, tako i za Skandinavce, do sudijske nadoknade vremena u Brižu, a onda je od 90. minuta krenula da tone nada Norvežana. Prvo je sudija u 61. minutu isključio iz igre Slavišu Jokanovića, da bi u poslednjem minutu jedan duel strelca Govedarice i jednog španskog fudbalera okarakterisao za penal. Mendijeta je prevario Kralja za 3:3, ali su Norvežani i u tom trenutku sa 0:0 protiv Slovenije bili ispred Španije.

Čuveni engleski sudija Grejem Pol već je bio odsvirao kraj u Arnemu, ali su Norvežani ostali na terenu da slušaju kraj meča u Brižu. A tamo je u tim trenucima Gvardiola dugom loptom ka kaznenom prostoru Jugoslavije   pronašao rezervistu Ursaiza, koji je glavom spustio Alonsu za totalni preokret rezultata, tabele… Norvežani su mogli da krenu kući, Španci sa prvog mesta u grupi na Francusku u četvrtfinale (2:1 za “trikolore”, buduće šampione EP), a Jugoslavija po katastofalnih 6:1 protiv Holandije u Roterdamu.

Ona stara generacija Norvežana predvođena Torom Andreom Floom i Stefanom Iversenom bila je sprečena da pokaže sve što može spletom nesrećnih okolnosti u Brižu i kasnim reakcijama Dejana Govedarice, a večeras u Oslu opet će im Srbi krojiti sudbinu. Stručnjaci kažu da će ponovo odbrana našeg tima biti ključna za ishod duela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike