Srbin grabi ka polufinalu Istoka: Bogdan Bogdanović vodio Atlantu za 2-1 protiv Niksa

29.05.2021

05:45 >> 06:13

0

Srpski košarkaš postao u plej-ofu igrač od najvećeg poverenja trenera Nejta Mekmilana

Srbin grabi ka polufinalu Istoka: Bogdan Bogdanović vodio Atlantu za 2-1 protiv Niksa
Copyright Profimedia

Atlanta grabi ka polufinalnoj plej-of rundi Istoka, pošto su na svom parketu u “Stejt farm areni” savladali ekipu Njujorka sa 105:94. Ovim trijumfom Houksi ne samo da su poveli sa 2-1, već su još jednom pokazali da su bolji tim od Niksa, da sa takvim pristupom mogu skratiti ovu seriju i da tako odmorniji dočekaju pobednika duela Filadelfija – Vašington (2-0).

Odličnu partiju ponovo je prikazao vodeći tandem ekipe JangBogdanović. Plejmejker Atlante upisao je 21 poen i 14 asistencija, dok je srpski košarkaš ubacio 15 poena,  uz osam skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Profimedia

Koliko je Bogdanović bio bitan za dobar izgled svoje ekipe pokazala je sinoć i odluka trenera Nejta Mekmilana da ga od svih saigrača najduže zadrži u igri – čak 39 minuta, a na takvo poverenje uzvraćeno mu je jednom veoma racionalnom partijom u napadu i jakom igrom u odbrani.

Bogdanović je ofanzivno bio gotovo neprimetan sve do kraja druge četvrtine kada je postigao prvu trojku. Kasnije se konsolidovao, uhvatio ritam i u timskoj igri, bez previše ispucavanja (6/12 iz igre, 3/4 za tri poena), postao je jedan od najzaslužnijih za vrednu pobedu.

Pored Janga i njega, čak petorica igrača imala su dvocifren učinak, dok se Njujork i sinoć najviše oslanjao na veterana Derika Rouza koji je došao do 30 poena, šest skokova i pet asistencija. Ostali nisu bili previše raspoloženi da se suprostave snažnoj Atlanti.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike