Odlični Micov ostao bez finala: Higins poenima uz zvuk sirene odveo Barsu na megdan Efesu

28.05.2021

21:04 >> 21:10

0

Španski tim slavio u polufinalu - 84:82

Odlični Micov ostao bez finala: Higins poenima uz zvuk sirene odveo Barsu na megdan Efesu
Copyright Profimedia

Za evropsku titulu u nedelju u Kelnu boriće se Anadolu Efes i Barselona. Španski tim je u veoma dramatičnoj završnici uspeo da sruši Olimpiju iz Milana pogotkom Korija Higinsa u poslednjim sekundama susreta i rezerviše mesto u velikom finalu – 84:82 (27:24, 24:18, 16:29, 17:11).

Pročitajte još

Glavne karike Barselone u prvom poluvremenu bili su Nikola Mirotić i Pau Gasol. Zahvaljujući njima španska ekipa je na poluvreme otišla sa vođstvom – 51:42. Najraspoloženiji da im se suprostave bili su Kevin Panter i Vladimir Micov. Srpski košarkaš je sa devet poena u prvom periodu jasno pokazao koliku želju ima da napokon osvoji evropski trofej na trećem fajnal-foru na kome učestvuje.

Posle odličnog prvog poluvremena tima Šarunasa Jasikevičijusa, treća četvrtina je protekla potpuno u znaku ekipe iz Milana. Micov je otvorio taj period trojkom i tako samo pokrenuo seriju Armanija koja je istopila zaostatak sa poluvremena. Polako su se vodećem tandemu priključivali i ostali “manekeni” pa je došlo do potpunog preokreta. Treća deonica je pripala italijanskoj ekipi rezultatom – 29:16, pa je pred odlučujućih deset minuta na semaforu bilo – 71:67.

Barselona je serijom od pet vezanih poena ponovo preokrenula na svoj tas. Nije to poremetilo Olimpiju, koja je przo pronašla pravi ritam zahvaljujući Šejvonu Šildsu. Slika na terenu u tim trenucima jasno je ukazivala da će pobednik biti odlučen tek u samoj završnici.

Dva minuta i 55 sekundi pre kraja bilo je – 78:78. Pogađao je Mirotić, Panter odgovarao na drugoj strani. Dugo je izjednačen rezultat stajao na semaforu, sve dok nije dostignut vrhunac drame kada je Kori Higins pogodio za dva uz zvuk sirene i tako rezervisao mesto u finalu. Barselona je uspela u neverovatnoj završnici da trijumfuje i ide na megdan Efesu.

BARSELONA: Dejvis 2, Hanga 2, Bolmaro 4, Smits 3, Gasol 10, Orilo, Abrines 6, Higins 11, Kurik 8, Klaver, Mirotić 21, Kalates 17 (4sk, 6as).

OLIMPIJA: Panter 23, Ledej 8, Micov 14, Rol, Rodrigez 11, Tarzuski, Dilejni 9, Šilds 13, Bruks, Evans, Hajns 4, Datome.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike