Srbin će u Istanbulu stvarati Ligu šampiona: Rekordera po broju nastupa za "orlove" gledaćemo sa leptir mašnom

26.08.2021

15:35 >> 15:39

0

Bane Ivanović učestbuje u ceremoniji žreba za najkvalitetnije takmičenje UEFA

Srbin će u Istanbulu stvarati Ligu šampiona: Rekordera po broju nastupa za "orlove" gledaćemo sa leptir mašnom
Copyright Tanjug/Tim Keeton/Pool via AP

Branislav Ivanović biće učesnik večerašnjeg žreba grupa Lige šampiona u Istanbulu.

Rekorder po broju nastupa u dresu reprezentacije Srbije dobio je poziv da asistira u izvlačenju grupa, nakon što je ruski as Andrej Aršavin morao da otkaže svoje učešće zbog zdravstvenih problema.

Ivanović još nigde nije zvanično objavio kraj karijere i povlačenje u igračku penziju. Poslednji klub za koji je nastupao bio je VBA u engleskoj Premijer ligi, ali ni čuveni fudbaler, ni engleski klub iz ove saradnje neće poneti lepe uspomene.

Ivanović je došao u severni deo Birmingema na poziv tadašnjeg menadžera Hrvata Slavena Bilića, ali kako je ekipa pravila loše rezultate tako je uprava odlučila da se poznatom treneru zahvali na saradnji i da sredinom decembra dovede Sema Alardajsa.

Ivanović je tokom igračke karijere nastupao u Ligi šampiona kao član Čelsija i ruskog Zenita. Sa Čelsijem je 2012. godine osvojio Ligu šampiona, a sledeće sezone je podigrao pehar pobednika Lige Evrope. Tada je u finalu protiv Benfike postigao pobedonosni gol za 2:1 u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Ovog proleća je u rodnoj Sremskoj Mitrovici otvorio muzej koji je posvetio svojoj fudbalskoj karijeri iz čega su mnogi izvukli zaključak da je time stavio tačku na svoje dane u kopačkama.

Ivanović je nastupao za Srem, OFK Beograd, moskovsku Lokomotivu, Čelsi, Zenit i VBA.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike