Srbija tuguje: Otišao je čika Pera Fajfrić

11.03.2021

10:00 >> 10:12

0

Autor: D. B.

Jedan od ideologa jugoslovenskog rukometa preminuo je jutros u 70. godini života

Srbija tuguje: Otišao je čika Pera Fajfrić
Copyright Printscreen/Youtube

Tužna, pretužna vest iz sveta rukometa. Nema više čika Pere. U 70. godini preminuo je Petar Fajfrić.

Vest koju niko nije želeo da čuje sa javnošću je podelila šabačka Metaloplastika, koja je objavila da je jedno od najboljih levih krila svih vremena preminuo danas u prepodnevnim časovima.

“Napustio nas je nosioc Olimpijske medalje iz Minhena 1972. godine. Napustio nas je uvek naš, nadaleko poznati čika Pera. Petar Fajfrić je imao veoma dugu karijeru, a igrao je isključivo za rukometne klubove u Jugoslaviji. Počeo je da igra u zemunskoj Mladosti, a nastavio u Crvenoj zvezdi, pančevačkom Dinamu, Crvenki i Metaloplastici. Igrao je na poziciji levog krila, ali se posebno isticao u igri u odbrani. Učestvovao je na Olimpijskim igrama sa reprezentacijom Jugoslavije 1972. godine u Minhenu. Postao je olimpijski šampion. Sa reprezentacijom je još osvojio dve bronzane medalje na Svetskim prvenstvima i to 1970. u Francuskoj i 1974. u Istočnoj Nemačkoj.

Kao sportski radnik dao je ogroman doprinos uspesima šabačke Metaloplastike u domaćim i evropskim takmičenjima. Bio je pomoćni trener slavne generacije Metaloplastike koja je dotakla vrh Evrope i trener ženskog rukometnog kluba Medicinar . Od 2012. član je uprave Medicinara. Po obrazovanju je inženjer agronomije”, naveli su na sajtu šabačkog kluba.

Pročitajte još

I njegova deca, ćerka Sandra i sin Zoran, bili su uspešni rukometaši, a njegov unuk, Aleksa Kolaković danas je reprezentavac Srbije.

Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike