Sportski direktor FSS za 24sedam najavljuje razgovore oko dovođenja nemačkog Srbina pod Piksijevu komandu

20.09.2021

12:59 >> 13:13

0

Dika Stojanović ističe da srpska fudbalska kuća ima u planu dovođenje Lazara Samardžića pod našu zastavu

Sportski direktor FSS za 24sedam najavljuje razgovore oko dovođenja nemačkog Srbina pod Piksijevu komandu
Copyright Lazar Samardžić/Profimedia

Nakon male pauze zbog leta i promene kluba, ponovo su fudbalski kuloari počeli da nagoveštavaju dolazak supertalentovanog Srbina iz Nemačke Lazara Samardžića u reprezentaciju Srbije.

Samaradžić je rođen 2002. godine. Do leta je bio član Lajpciga, ali je u transferu vrednom 3.000.000 evra prešao u redove italijanskog Udinezea. Član je U20 selekcije Nemačke, ali od prošlog septembra nije pozivan od selektora “elfa”.

Direktor Fudbalskog saveza Srbije Stevan Dika Stojanović za 24sedam otkriva šta je prava istina oko ovog velikog “transfera”:

Stevan Dika Stojanović, Dragan Stojković Piksi/FSS

– Nismo još započeli razgovore sa Lazarom i njegovom porodicom, ali mogu reći da to nameravamo da uradimo. Neko je očigledno požurio da pusti ovu informaciju, ali ja vam sad kažem kakva je stvarna situacija oko njegovog statusa. Kada bude sve završeno objavićemo vest kao što smo to učinili za Svilara i malog Pavlovića iz Standarda – priča Dika Stojanović.

Samardžić se u italijanskom timu još bori za svoje mesto i značajniju minutažu. U prošlom kolu je za 15 minuta igre protiv Specije postigao jedini gol koji je bio njegov prvenac u Seriji A.

Lazar Samardžić/Profimedia

– Dobijamo redovno izveštaje o njegovim igrama. Sve znamo, ali trenutno se suočavamo sa takvim problemom da smo sada u takmičarskom ciklusu kada ne možemo da mu damo neke minute za nastup. Naravno, biće prilika kada će moći da igra, ali najpre da vidimo možemo li napraviti dogovor. Sada je jedino sigurno da se mi nijednog igrača našeg porekla, pa samim tim i Samardžića, ne odričemo!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike