Spektakl kakav Beograd odavno nije video: Ukrstili rukavice bokseri Zvezde i Partizana

03.10.2020

20:13 >> 21:17

0

Autor: D. B.

Posle 26 godina čekanja uživali smo u večitom derbiju

Spektakl kakav Beograd odavno nije video: Ukrstili rukavice bokseri Zvezde i Partizana
Copyright MN Press

Dvadeset i šest godina Beograd je čekao na bokserski večiti derbi. I konačno ga je dočekao.

Duel Crvene zvezde i Partizana pripeo je crveno-belima. Rezultat je na kraju bio 10:8, ali ono što je najvežnije je da je pobedio – boks.

Počelo je dobro po Partizan. Omer Ametović je u muva kategoriji bio bolji od Radeta Joksimovića, da bi izjednačenje doneo Nemanja Gavrilović koji je savladao rivala u lakoj kategoriji Veljka Gligorića. U poluvelteru Nenad Jovanović je pobedio Kubanca Gilberta Moju, da bi Strahinja Karabegović izjednačio na 2:2 slavivši protiv Nikole Lazarevića u velteru.

Zvezdini bokseri stekli su prednost kada su u dve uzastopne borbe Damjan Grmuša i Sandro Poletan bili bolji od Džejlana Torskića i Dejana Dašića. Partizanov adut u poluteškoj Saša Milovac vratio je nadu crno-belima pobedom nad Miladinom Kostićem u poluteškoj, da bi trijumf Zvezdi obezbedio Milosav Savić koji je razoružao Slobodana Jovanovića u teškoj kategoriji.

Šlag na torti bila je borba između superteškaša Dušana Veletić (Partizan) i Sanela Hasanovića (Crvena zvezda) u kojoj je slavio crno-beli borac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike