Špance muči korona zbog Busketsa, Portugalci spokojni: Mi smo vakcinisani!

08.06.2021

10:01

0

Na Pirinejskom poluostrvu dva potpuno različita raspoloženja nakon pozitivnog testa igrača Barselone

Špance muči korona zbog Busketsa, Portugalci spokojni: Mi smo vakcinisani!
Copyright MN Press

Dok reprezentacija Španije u zebnji dočekuje svaki novi dan i PCR trestiranje na koronavirus, zbog oboljevanja Serhija Busketsa, u Portugalu su potpuno mirno dočekali informaciju o pojavi virusa u redovima poslednjeg rivala.

Portugalci su javili da kod njih u timu nema zaraženih ni među igračima koji su se suočavali sa Busketsom pre četiri dana na stadionu “Vanda Metropolitano” u Madridu, niti među ostalima iz ekipe.

– Skoro čitava grupa je vakcinisana na vreme – istakli su u saopštenju iz FS Portugala (FPF), uz dodatak ovoj informaciji da postoje izuzeci među igračima koji su ranije bili pozitivni na koronavirus poput Kristijana Ronalda.

MN Press

– Nakon kontakta sa zaraženim ljudima, uvek mislimo na najgore, ali svi smo prošli test i svi smo negativni – rekao je portugalski defanzivac Žoao Kanselo.

Zanimljivo je da Portugalci imaju jednog igrača na poštedi, jer je napadač Valensije Gonsalo Guedeš bio pozitivan na koronu i njegovo pridruživanju timu je odloženo do prvog negativnog testa. On se već deset dana nalazi u izolaciji.

Selektor Španije Luis Enrike pozvao je pet rezervista za slučaj da posle igrača Barselone još neko od igrača “zakači” virus. Novi igrač je Mendez iz Selte, Rodrigo Moreno, Pablo Fornals, Karlos Soler, Raul Albiol i golman Kepa.

Svaka ekipa ima do 48 sati pre uvodnog meča Evropskog prvenstva da zameni igrače na zvaničnom spisku zbog fizičke nedostupnosti, ali pre toga navijači i mediji glasno postavljaju pitanje Ministarstvu zdravlja Španije “zašto igrači nisu vakcinisani”.

Vlada je obezbedila jednu dozu vakcine “Džonson&Džonson” za sportiste koji putuju u Tokio, a u taj kontigent vakcina su uračunati i fudbaleri nacionalnog tima. Izgleda da se samo sa realizacijom kasnilo.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike