Šok iz Poljske: Nikola Grbić napustio prvaka Evrope!

17.05.2021

20:25 >> 20:41

0

Autor: Adam Štulić

Srpski strateg na lični zahtev otišao sa klupe Zakse

Šok iz Poljske: Nikola Grbić napustio prvaka Evrope!
Copyright Profimedia

Šokantna vest stiže iz Poljske. Nikola Grbić više nije trener Zaksa.

Samo dve nedelje pošto je postao prvi srpski trener koji je osvojio Ligu šampiona, nekadašnji selektor “orlova” je na lični zahtev raskinuo ugovor i odlučio da se vrati u Italiju.

Ispisujući istoriju poljske klupske odbojke, Grbić je za dve godine sa Zaksom osvojio nacionalni Kup, dva Superkupa Poljske, uz jednu vicešampionsku titulu.

– Nije laka situacija za nas, ali i za Nikolu je bila teška odluka. U ovom slučaju nisu bila bitna finansijska pitanja ili dogovoreni uslovi, već porodične stvari i to je razlog zbog kojeg imam puno razumevanja – rekao je predsednik kluba Sebastijan Šviderski.

Iako je u decembru prošle godine potpisao novi, dvogodišnji ugovor, srpski strateg je istakao da nije mogao da donese drugačiju odluku.

– Zaksa kao klub i Sebastijan kao predsednik uradili su sve da me zadrže ovde i to je jedan od razloga zbog čega je odluka bila teška. Nikada nisam imao i verovatno neću imati bolje iskustvo kao trener od onog što sam imao u Zaksi. Uslovi su savršeni, pronašao sam hemiju sa osobljem i igračima – imali smo poverenje svoje mogućnosti. Ako moram da kažem zbog čega je došlo do ovoga, reći ću da su lični, porodični razlozi… Objasnio sam sve predsedniku, uvek smo bili iskreni jedni prema drugima… Moram da priznam da sam naišao na veliko razumevanje, ne da želim da odem, već cele situacije – rekao je Nikola Grbić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike