Snažna Noletova poruka svim roditeljima: Negujmo dečije maštanje da bismo dobili uspešnije društvo

20.07.2021

16:19 >> 17:01

0

Najbolji teniser zna da snovi mogu postati stvarnost

Snažna Noletova poruka svim roditeljima: Negujmo dečije maštanje da bismo dobili uspešnije društvo
Copyright Beograd, 20. jula 2021. - Najbolji teniser sveta Novak Djokovic izjavio je da spreman da odigra najboljij tenis na predstojecim Olimpijskim igrama."Najlepsi moguci nacin da odem iz Beograda uz ovoliku podrsku medija i svog naroda. Imam najvise ambicije, idem na zlato, to nije tajna.", rekao je Djokovic na konferenciji za medije pred polazak za Tokio. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Najbolji teniser planete Novak Đoković po odlasku sa aerodroma “Nikola Tesla” u Tokio, gde će se pridružiti Olimpijskom timu Srbije, obratio se navijačima u zemlji i svetu jednom objavom na Instagramu.

Nole je inspiraciju za ovaj post našao u slici na kojoj je predstavljen sa vimbldonskim trofejom:

– Znam da kasnim, ali nikada nije prekasno za objavu o Vimbldonu. Želeo sam da se osvrnem na ovu prelepu sliku i umetničko delo koje je izazvalo u meni puno lepih osećanja i podsetilo me na detinjstvo. Kada sam pravio Vimbldonski trofej od svih materijala koji su mi bili pri ruci. Tada sam se gledao u ogledalo i zamislio da držim pravi trofej Vimbldona jednoga dana. Slika u glavi je bila vrlo jasna i verovao sam u svoju maštu u potpunosti. Imao sam sreće da me roditelji podrže, uz nekoliko bliskih ljudi,i stvore sredinu u kojoj sam mogao da sledim svoje snove – napisao je Nole dodavši još:

– Vizualizacija/Zamišljanje i Mašta su Super Moći koje imamo kao ljudi. Ne može svako da se domogne najviših sportskih visina, ali u tom nevinom i čistom dečijem razvoju smo mi kao roditelji obavezni da pružimo ljubav, podršku, razumevanje i nežnost. Dečije maštanje i sanjarenje je nešto što nas sve pokreće i daje lepotu i radost ovom svetu. Ako negujemo i poštujemo dečju maštu, verujem da ćemo u budućnosti (nezavisno od sportskih ili bilo kojih drugih dostignuća) imati društvo koje je ispunjeno zdravim porodičnim odnosima i kao rezultat toga, uspešnije i stabilnije društvo.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike