Sin velikog Manutea Bola razvijaće se uz Nikolu Jokića (video)

19.12.2020

11:14 >> 11:15

0

Mladi Sudanac zablistao na meču sa Portlandom

Sin velikog Manutea Bola razvijaće se uz Nikolu Jokića (video)
Copyright Profimedia

Sin legendarnog Manueta Bola, najvišeg košarkaša u istoriji NBA zajedno Rumunom Georgijem Murešanom (231 cm), Bol Manute Bol biće u novoj sezoni alternativa Nikoli Jokiću u Denveru. Mladi 21-godišnji centar visok je 218 cm, neverovatno je pokretan za svoj stas i ako je učinak iz poslednjeg meča sa Portlandom (129:96) dovoljan za zaključke, onda će Sudanac biti važan igrač za igru Nagetsa. Za 23 minuta na parketu postigao je 16 poena, uhvatio osam lopti i zabeležio jednu asistenciju.

Pročitajte još

Što se visine tiče, moja igra je jedinstvena. Dobro driblam, šut nije loš, a dodavanja su mi dobra. To je retkost kod ovako visokih igrača kao što sam ja – rekao je Bol Bol.

Bol Bol je prošle sezone debitovao u NBA ligi. Već tada je nagovestio potencijal. Bio je iznenađenje za mnoge, jer je godinu dana ranije na draftu zauzeo 44. mesto. Došao je u Majami, ali klub je odlučio da ga odmah “trejduje” u Denver, odakle je poslat na kaljenje u Vindi Siti Buls u NBA G ligu. Debitovao je letos u “bablu” baš protiv Majamija.

Bol Bol je dokaz da ivek ne pada daleko od klade. Njegov otac Manute je tokom svoje karijere između 1985. i 1994. godine blokirao u proseku 3.3  šuta po utakmici, postižući samo 2,6 poena. Nikada nije osvojio titulu, ali je igrao za Vašington, Golden Stejt, Filadelfiju i Majami.

Bio je izuzetno popularan i zbog dobrotvornog rada u rodnom Sudanu, u kojem je potrošio većinu zarađenog novca pomažući deci u obrazovanju, prikupljanju hrane i lekova.

Ostaće zapamćeno za sva vremena da je Vašington u jednom trenutku u svojoj ekipi imao najvišeg i najnižeg košarkaša u istoriji NBA – Bola i plejmejk Magzija Bougza (160 cm). Razlika između njih dvojice bila je 71 centimetar.

Nažalost, Bol je preminuo pre deset godina u 47. godini zbog komplikacija sa bubrezima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike