Senzacionalni povratak na vidiku? Ima li Čelsi bolje opcije, pošto kupovati mora

22.07.2021

09:50

0

Navijači bi se sigurno obradovali, ali da li je to pametno?

Senzacionalni povratak na vidiku? Ima li Čelsi bolje opcije, pošto kupovati mora
Copyright Profimedia/Mutsu Kawamori/AFLO

Evropski šampion Čelsi glavna je meta nagađanja kada su transferi u pitanju. “Plavci” prodaju i oslobađaju se igrača, ali se čeka dolazak zvučnijih imena.

Roman Abramovič se “otvorio” izdvojio veliki novac, a glavna pozicija je i najatraktivnija – napadač. Tami Abraham je otpisan i blizu je Arsenala, Timo Verner je nezadovoljan i bio je kritikovan, a Olivije Žiru je već prodat.

Čelsi će kupovati.

Tomas Tuhel želi, baš kao i pola Evrope, Erlinga Halanda, ali Borusija Dortmund ne odustaje od svog astronomskog obeštećenja.

Tuhel bi hteo i Deklana Rajsa, ali on košta 120 miliona, što je takođe previše.

E, onda se u toku noći pojavila bukvalno senzacionalna informacija – Eden Azar se možda vraća u Čelsi!

Ovo je javio As u članku sa naslovom “Operacija povratak”. Činjenica je da Azar od dolaska u Real leta 2019. imao velike probleme sa povredama. Duže je bio povređen nego što je igrao.

Navijači “plavaca” ga i dalje obožavaju, a i “los blankosi” su ga zamalo oterali kad se proletos nasmejan družio sa igračima Čelsija odmah nakon eliminacije Reala.

Činjenica je da bi navijači otvorenih ruku dočekali svog heroja, ali realnost kaže da će se ovaj transfer jako teško desiti.

Real još otplaćuje obeštećenje od 100 miliona evra. To radi u ratama i svakog leta plaća Čelsiju po 20 miliona. Da Madriđani ne bi bili na gubitku, morali bi od Čelsija da traže novac, a to bi u ovom slučaju bilo minimum 60 miliona evra.

A to je preskupo.

Druge opcije

Kad su te pare u pitanju, možda je Čelsiju bolje da se još malo otvori za Kingslija Komana, koji i dalje ne odstupa od svojih pozicija u pregovorima sa Bajernom oko produženja ugovora i svoje plate. On košta 90 miliona evra, ali je pet godina mlađi od Azara i nije povređivan.

Tih 90 miliona bi moglo da bude ublaženo eventualnom trampom uz doplatu za Kaluma Hadson-Odoija.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike