Sedam lakih komada za istoriju Liverpula (video)

19.12.2020

15:07

0

Autor: D. B.

Redsi su u gostima ponizili Kristal Palas uz nekoliko nevertovatnih rekorda

Sedam lakih komada za istoriju Liverpula (video)
Copyright Tanjug/Clive Rose/Pool via AP

Kristal Palas – Liverpul 0:7 (0:3). Strelci: Minamino (3. minut), Mane (35.), Firmino (44. i 68.), Henderson (52.) i Salah (81. i 84.). Neko bi rekao – dovoljno. E pa nije. Ova ubedljiva pobeda “redsa” nad timom koji je kao kapiten predovodio Luka Milivojević je iz nekoliko razloga ona o kojoj će se dugo pričati.

Pročitajte još

Krenimo redom, odnosno možda i od kraja. Ova pobeda bila je 127. Jirgena Klopa u Premijer ligi. Na ovaj način Nemac je prestigao Rafu Beniteza postavši trener Liverpula sa najviše trijumfa u elitnom rangu takmičenja u Engleskoj. Liverpul je ovim ubedljivim trijumfom uspeo da obezbedi treći godinu zaredom prvo mesto na tabeli Premijer lige za Božić.

Svih sedam golova postignuto je na asistencije različitih igrača. Ovako nešto se nije nikada dogodilo u Premijer ligi.

Prvi put u klupskoj istoriji Liverpul je pobedio u gostima sa sedam golova razlike. Ovo je i najubedljivija pobeda kluba još od 1989. godine kada su rivala savladali sa 9:0. Da li znate ko je bio protivnik? Kristal Palas. A kada smo već kod londonskog kluba ovog meča nikako neće želeti da se sećaju pošto nikada do sada nisu na domaćem terenu primili sedam komada.

Naravno, kakav bi to meč Liverpula bio da na njemu nešto nije uradio i Mo Salah. Egipćanin je sa dva gola i asistencijom postao prvi igrač u istoriji Liverpula koji je ušao sa klupe i bio direktni učesnik u tri postignuta gola.

Sadio Mane je postigao gol i na sedmom uzastopnom meču protiv Kristal Palasa. Bolju seriju protiv jednog kluba ima samo Robin van Persi koji je tokom karijere na osam uzastopnih mečeva postigao gol Stouku.

Neverovatan kuriozitet vezan je i za prvi gol Liverpula. Naime, on je pao posle 125 minuta igre i to je najbriže postignut gol Liverpula od novembra 2014. kada je Riki Lambert postigao gol 90 sekundi pošto je meč počeo. Rival? A ko drugi nego Kristal Palas. Kada smo kod prvog gola, koji je postigao Japanac Takumi Minamino (inače sedmi strelac iz ove države u Premijer ligi) on je na današnji dan pre godinu dana potpisao ugovor sa Liverpulom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike