Scenario "Asano" u Seriji A smeši se velikom broju klubova: Italijani traže od Saveza da ozakoni kašnjenje plata

15.05.2021

06:37

0

Velika kriza pritisla italijansku elitnu ligu, ne zna se kako će igrači reagovati na zahtev da im kasne

Scenario "Asano" u Seriji A smeši se velikom broju klubova: Italijani traže od Saveza da ozakoni kašnjenje plata
Copyright MN Press

Koliko će Asana pobeći iz Serije A? Ovo pitanje postavlja nakon pisanja rimske “Republike” da su klubovi italijanskog elitnog ranga takmičenja dogovorili da pred FS Italije izađu sa zahtevom da im se dozvoli kašnjenje plata prema igračima.

Nije tajna da su mnogi klubovi, pa čak i šampion Inter, u velikoj finansijskoj krizi i da su kod njih kašnjenja u isplatama već normalna pojava, ali se po prvi put dešava da se traži “ozakonjenje” ovakve pojave. U njihovom zahtevu traži se odlaganje za isplatu četiri poslednje mesečne zarade i to tako što će se martovska plata isplatiti do kraja juna, aprilska do kraja jula, a maj i juni dobiće se do 31. decembra!

Italijanski klubovi će svoj zahtev predati na Skupštini FS Italije u ponedeljak, a posle toga će se pojaviti i na pregovorima sa Udruženjem igrača. Budući da smo već u maju, a da se tek traži rešenje za martovsku platu, koja je morala biti davno isplaćena, jasno je u kakvoj se situaciji nalazi većina klubova u Seriji A i šta će mnogima da se desi ukoliko igrači odbiju predlog o prolongiranju.

Pročitajte još

Smeši li mnogima scenario “Asano“?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike