Sautempton stvara Srbiji igrača za budućnost: Seintsi oduševljeni Goranom Babićem

02.06.2021

08:52 >> 08:53

0

Mladi fudbaler rođen u Londonu 2003. godine potpisao profesionalni ugovor sa premijerligašem

Sautempton stvara Srbiji igrača za budućnost: Seintsi oduševljeni Goranom Babićem
Copyright MN Press

Kadetski reprezentativac Srbije Goran Babić iz engleskog Sautemptona potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor koji će važiti do kraja juna 2023. godine.

Babić je došao klub 2015. godine iz Brentforda, a ove sezone je bio glavni oslonac igre U18 tima sa juga Engleske postigavši kao vezni igrač četiri gola na sedam nastupa.

– Ovo je trenutak koji čini porodicu i mene izuzetno ponosnim. Ovo je nešto na čemu sam radio u celoj mojoj karijeri i zato se radujem onome što dolazi.  Prošlo je neverovatnih šest godina u klubu, želim da se zahvalim svim trenerima i osoblju što su me doveli do ove tačke. Mnogo je rada uloženo u moje napredovanje kao igrača i kao ličnosti. Oduševljen sam onim što sam postigao dosad – rekao je Babić.

Mladi Srbin koji je rođen u Londonu 10. septembra 2003. godine, prošle godine je od strane Gardijana proglašen za jednog od 20 najvećih talenata na ostrvu, uz rame vršnjacima iz Liverpula, Mančester junajteda …

– Pored fudbalskih sposobnosti i igračke tehnike, naučili su me da postanem bolji čovek, kako da se nosim sa svojim osećanjima, kako da razgovaram sa drugim ljudima i kako da ih poštujem. Zaista im dugujem puno toga i zato kažem – hvala vam.

Prvi cilj Babića za narednu sezonu je da uđe u Sautempton B, što bi bila stepenica ka pridruživanju profesionalnoj ekipi.

– Kratkoročan cilj je, nadam se da ću u tome uspeti, da sledeće sezone napredujem do B tima i da budem u blizini prvog tima. U narednih pet-šest godina želim da budem standardni igrač prvog tima, to je ono želim. Nadam se da ću imati uspešnu predsezonu sa svojom ekipom i da ću se brzo vratiti iz povrede.

Direktor Akademije Sautemptona Met Hejl veruje da će se dete njegove škole brzo oporaviti od povrede i da će pokazati svoj potencijal u narednoj takmičarskoj godini:

Goran je veoma talentovan mladi igrač koji je već predstavljao Srbiju na međunarodnom nivou. Vredan je igrač sredine terena koji može biti vrlo efikasan na oba kraja terena. Prošle sezone je preskočio nekoliko utakmica zbog povreda, ali biće spreman za sledeću sezonu.  Oduševljeni smo što smo mu ponudili profesionalni ugovor i on ga u potpunosti zaslužuje. To je nešto na šta su i on i njegova porodica zaista ponosni.

Profimedia

Babić je treći Srbin koji je igrao za Sautempton, posle Ivana Golca i Dušana Tadića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike